Angelina Jolie eltávolíttatta melleit

A színésznőnél olyan hibás gént találtak, ami miatt 87 százalék esélye van a mellrákra. Úgy döntött, minimalizálja a kockázatot, amennyire csak lehet, ezért február és április között több műtéttel eltávolíttatta melleit. Szerkesztőségünk fontosnak találta közölni a hírt.

Angelina-Jolie

 

Angelina Jolie a New York Times keddi számában közölte a hírt. "Édesanyám egy évtizeden át harcolt a rákkal, és 56 éves korában meghalt" – fogalmazott a színésznő, aki rendszeresen kivizsgáltatta magát, és az orvosok megállapították, hogy hordozza a BRCA1 gént, ami 87 százalékban teszi esélyessé a mellrákra, és 50 százalékban a petefészekrák kialakulására. 

Mint írja, párja, Brad Pitt végig mellette volt, támogatta és segítette őt. "Mindenkinek, akinek a felesége vagy a barátnője ugyanezen megy keresztül, tudnia kell, hogy fontos részt vennie a folyamatban. Brad a műtétek minden percében velem volt a Pink Lotus Breast Centerben, ahol kezeltek. Mindig találtunk alkalmat arra, hogy együtt nevessünk. Tudtuk, hogy ez volt a helyes lépés, amit a családunk érdekében meg kellett tenni, és hogy a történtek közelebb hoznak minket egymáshoz, Így is történt. Bárki, aki olvassa e sorokat, remélem segít abban, hogy tudd, van választásod. Minden nőt, de különösen azokat, akiknek családjában előfordult a mell- vagy petefészekrák, arra szeretnék bátorítani, hogy tájékozódjon, és keresse azokat orvosokat, akik segíteni tudnak neki, és hozzák meg a pontos orvosi információkon alapuló döntésüket" – tanácsolta a színésznő.

 

Az első beavatkozáson február 2-án esett át, és 16-án került sor a nyolcórás operációra, mely során eltávolították a melleit. Április 20-án helyreállító műtétet végeztek rajta, implantátumokat kapott.


Forrás: MTI, Népszabadság, New York Times

 
 

süti beállítások módosítása