Darab a fiatalságról, szenvedélyről - az Edda-musical alkotói meséltek

Május 17-én mutatják be a Kör című Edda-musicalt a RaM Colosseumban. Pataky Attilát, a zenekar frontemberét és Pintér Tibort, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház vezetőjét, egyben a darab rendezőjét és főszereplőjét kérdezte a Demokrata. Lapszemle.

 

A Demokrata cikkéből:

"Az életmű ötlete az én fejemből pattant ki évekkel ezelőtt, majd Oravecz János barátommal készítettünk egy forgatókönyv-tervezetet. Úgy gondoltam, jó lenne, ha a zenekar munkásságát a jövő generációi is megismerhetnék. Nem tagadom, a musicalműfaj szerelmese vagyok, ezért is szerettem volna színpadra vinni az együttes élettörténetét" - mesélte Pataky Attila.

A zenész elmondta, felkereste Pintér Tibort, és rábízta a rendezést, "hiszen ők egy abszolút mobil színház".

 

Pintér Tibor elárulta, korábban elhatározta már, ha egyszer egy magyar rocklegenda élettörténetéből készít musicalt, az Pataky Attila és az Edda Művek lesz. "Ehhez persze legelőször el kellett nyernem Attila bizalmát. Tudtam, nehéz dolgunk lesz a munka során, hiszen nem egy egyszerű énekesről és nem egy hétköznapi sztoriról van szó, abban viszont biztos voltam, a darabot elrontani nem lehet, hiszen a jó alap adott volt" - fogalmazott a rendező.

 

 

Pataky Attila úgy tájékoztatott, a darabba azt a huszonöt Edda-klasszikust válogatták be, amelyek leginkább illenek a cselekményhez.


"Fikcióról van szó. Egy külvárosi meséről, amelyben a főhős szerelmi csalódás miatt elindul a nagyvilágba, abban bízva, hogy megtalálja az igazi szerelmet, a sikert és a boldogságot. De a jó barátok mellett rosszak is keresztezik útját. Elmo számára a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy eldöntse, melyik úton és kikkel haladjon tovább. A szereplők, menekülve a társadalmi problémák és feszültségek elől, a szerelemben, a szabadságban és a zenében keresnek menedéket, boldogságot" - vázolta a darab cselekményét Pintér Tibor rendező. 

 

Hozzátette, a darab a szenvedélyről, a fiatalságról, a szerelemről, a motorozásról és a szabadságról szól, az ezekkel kapcsolatos érzelmek átadására pedig kiválóan alkalmasak az Edda Művek dalai. Nagyon kifejezők, s tökéletesen megfelelnek a musical elvárásainak.

 

A teljes interjú a Demokrata c. lapban olvasható.

süti beállítások módosítása