Pirkad - Hodworks-bemutató a Trafóban

A Hodworks új bemutatót tart május 16-án és 17-én a Trafóban. A Pirkad című előadás Hód Adrienn saját bevallása szerint az 'Ahogy azt az apám elképzelte' című koreográfia folytatása, amelyet idén Lábán Rudolf-díjra jelöltek.

 

Az alkotók ajánlója:
„Engem a próbák folyamán mindig azok a mozdulatok érdekelnek, amiről nem tudom eldönteni, mit is látok voltaképpen.” (Hód Adrienn)
A Hodworks legfrissebb produkciójában a test, a meztelen test játssza a főszerepet. Feltárul – mint egy táj – az izmok rajzolata, a bőr gyűrődései, s az érintések lenyomatai, a bőrpír öltöztetik. Megmutatkozik a test manapság olyannyira elfojtott, tabuvá tett anatomikus-mechanikus gép mivolta, „állat-minősége”. A kölcsönhatások folytonossága, a megállíthatatlan változások a táncosoktól rendkívüli tudatosságot, erőt, kifinomultságot és figyelmet követelő performansszá alakítják ezt az emberi-fizikai tapasztalások ritka pillanatait kutató, merész előadást. Előítéletmentes, szabad, radikális testkutatás, ahogy megszoktuk Hód Adrienntől.

 
új foto1 KNI kicsi

 

A Hodworks-ről:

A Hodworks Társulatot 2007-ben Hód Adrienn alapította. Állandó tagok mellett meghívott művészekkel együtt működő társulat. Munkáikat színházi és tér specifikus helyeken adják elő. Az előadások mindig egy ismeretlen, új, progresszív irányt jelölnek ki. Az előadás a néző tükre. Szellem és érzéknyitogató, csalogató, de nem agresszív. A forma absztrakt megjelenése és a konkrét jelentés közti finom csúszkálás jellemzi. Hajtóereje a test által megformált érthetetlenség létezése. Az analizálás alatt megismerünk belőle dolgokat, de amit vizsgálunk elkezd megváltozni, mert az analizálás szempontjai alá van téve és az kezdi el formálni. Nem lehet megismerni az egészet és ez benne a gyönyörű!

 

foto1 KNI kicsi
Fotók: Kővágó Nagy Imre

Hodworks
Pirkad
Tánc
(16 éven felülieknek)

Koreográfia: HÓD Adrienn
Előadók: CUHORKA Emese, GARAI Júlia, MOLNÁR Csaba, Marcio CANABARRO

Konzultáns: SZABÓ-SZÉKELY Ármin és Marco TORRICE
Fény: BLAUMANN Edit és DÉZSI Kata
Koreográfia: HÓD Adrienn
Zene: MIZSEI Zoltán és SŐRÉS Zsolt Ahad
Koproducer: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Támogatók: OFF Alapítvány, Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Départs

Premier:
2013. május 16-17. 20.30

Trafó

süti beállítások módosítása