Diákok játsszák Az ember tragédiáját Egerben

Sikerrel zajlott a Gárdonyi Géza Színház „Játsszunk színházat” című projektje. A 26 millió forintos támogatással megvalósuló program egyik elemeként egri iskolások adják elő Madách: Az ember tragédiája című drámáját Fehér István színművész vezetésével május 17-én az egri színházban.

 

Hetente öt iskolából hetven tanuló kóstolhatott bele a tervezésbe Molnár Gabriella jelmez- és Bényei Miklós díszlettervező segítségével. Munkáikat a színpadon láthatjuk majd, Az ember tragédiája egyes színeiben – mesélte Fehér István.

 

Az ember tragédiája próba

 

Eger tíz iskolájában voltak foglalkozások. Mintegy száz gyerekkel végzett színészmesterség-, beszéd, helyzet, koncentrációs gyakorlatokat, szituációelemzést. A darab minden egyes színét más iskola játssza. A produkcióhoz Nagy Zoltán szerzett zenét. – A Gulyás László vezette Szihalmi Fúvószenekar muzsikál, az ő hangszerparkjukra komponáltam a szólamokat – mondta a zenész.

 

Nagy Zoltán elárulta: reneszánsz, romantikus és rockos motívumokat is hallhat majd a publikum. A nyitány készült el legelőször, amely egy lá pentaton dallam, s egy magyar népdalhoz hasonlít. Az első felvonás végig ebből építkezik, de külön motívum szól Ádámról, ennek tükörfordítása Éváról, s inverze Luciferről.

süti beállítások módosítása