Pelsőczy Réka előadása a szerelemről a Tháliában

Banális, titokzatos és mulatságos, hogy miért szeretünk bele valakibe és ugyanilyen rejtélyes az is, hogy miért nem szeretjük már... A szerelemről szól a Mikroszínpadon a Független Thália Projekt keretében látható SZERET...lek című előadás.

Pelsőczy Réka harmadik dokumentumokra alapozott előadása a szerelem születésének, elmúlásának emlékeiből áll. Különböző életkorú és érdeklődésű emberek mesélték el életük egy fontos szerelmét. Ezeken a személyes történeteken alapul az előadás.

Banális, titokzatos és mulatságos, hogy miért szeretünk bele valakibe és ugyanilyen rejtélyes az is, hogy miért nem szeretjük már. Miért lehetett kibírni, hogy kiöblíti a narancsleves dobozt, hálóingben alszik, összehajtogatja a zacskókat, minden pin-kódot elfelejt, tönkreteszi a virágokat maga körül, horkol, nem tudja, kicsoda Alison Goldfrapp, Paul Anka, vagy Nat King Cole, hogy mi az a les, hogy nem szereti a szexet, vagy épp minden nap akar...

Az előadás egy képzeletbeli bárban játszódik, ahol az éjszakai élet különböző figurái, zenészek, bártündérek, lecsúszott alakok mesélnek majd egy, több, sok történetet flitterben, festékben, boldogan, szakadtan, füstösen, boldogtalanul. Részletek az életünkből, ismerős és ismeretlen melódiákkal, tánccal, zenekarral. Őszintén.

 

szeretlek ftp thalia szamosi zsofi


SZERET..lek

Szereplők: Barabás Richárd, Bercsényi Péter, Gáspár Anna, Herczeg Tamás, Király Béla, Kiss Diána Magdolna, Szabó Márta, Szamosi Zsófia, Szilágyi Katalin, Terhes Sándor, Vándor Éva

Zenészek: Kákonyi Árpád, Matkó Tamás, Szakál Tamás
Díszlet: Cziegler Balázs
Jelmez: Tóth Hajnalka
Dramaturg: Sirokay Bori
Zenei vezetők: Kákonyi Árpád, Matkó Tamás
Koreográfus: Király Béla, Bodor Johanna

Produckiós vezetők: Gáspár Anna, Matók Szilvia

Rendező: Pelsőczy Réka

Videóajánló:


Egy kedvcsináló dal az előadásból >>>

Előadás a Független Thália Projekt keretében a Mikroszínpadon: 2013. május 19. vasárnap, 19.30 óra

www.thalia.hu
 

süti beállítások módosítása