Poszt Kriptum - Székhelyi és Gerendás az RS9-ben

Május 15-én, 20:00 órától Székhelyi József Poszt Kriptum című hangoskönyvéből olvas fel részleteket az RS9 Színházban. Gitáron kíséri Gerendás Péter.

 

„...Borban az igazság, meg Abdán.
Talán Recsken, Újvidéken.
Történelem: luk a labdán.
Mi lett veled nemzedékem?...“

 

Poszt Kriptum - Közérzeti Napló címmel áll egy színpadra Székhelyi József és Gerendás Péter az RS9-ben. A színművész hangoskönyvéből hangzanak majd el részletek zenei aláfestéssel május 15-én, 20:00 órától.

 

Poszt Kriptum 1

 

 

Székhelyi József a közérzetéről:

 

"Hamarabb lesz üldözési mániája az embernek, ha valóban üldözik. Nekem azonban nincs üldözési mániám, és nem is foglalkozom összeesküvés-elméletekkel. Ahhoz koherens ok-okozati rendszerek működésére lenne szükség – a mai Magyarországon pedig a koherens gondolkodás is kiment a divatból. Enélkül csak csúsztatások vannak. Ez egy csúszékony ország, ahol szinte önműködő mechanizmusként csúsznak össze a dolgok. (...)

 

Megítélésem szerint elképzelhetetlenül gyenge a honi közbeszéd, a közpolitika, a kulturális élet. A közhelyzet pocsék és silány – ezért szerintem a teljes politikai osztály felelős, oldalfüggetlenül. A politikusok körében általánossá vált a hülyeség és a tutyimutyiság, a rátartiság, a korrupció, a spekuláció, a hatalomvágy, a hatalom elvesztésétől való páni félelem, a hatalom megszerzése felett érzett ovis, kiscsoportos, homokozós öröm. Ez a társadalomban olyan jelenségeket generál, mint az általános rossz közérzet, a tömeges elszegényedés, a leszakadás, a balkanizálódás. Akiknek kellene, azok ezeket a jelenségeket gazdasági és politikai értelemben teljesen rosszuk ítélik meg, rosszul kezelik, és ennek eredményeként egyre rettenetesebb közállapotok jönnek létre." (Forrás: nol.hu)

 



süti beállítások módosítása