Hír a Völgyből! - A stábról, a kommunikációról

Fellépőkről, helyszínekről, honlapról és kommunikációról döntött a Művészetek Völgyének stábmegbeszélése. 

 

Kedves Völgybarátok!

 

Az elmúlt héten tartott völgystábunkon (mintegy utolsó előtti simításként) lényeges dolgokról döntöttünk az idei fesztivállal kapcsolatban: fellépőkről, helyszínekről, honlapról és kommunikációról...

Egymás közötti és a völggyel kapcsolatos, a völgybarátoknak szóló kommunikációról. Évek óta problémát jelent nekünk, Szervezőknek, hogy miként nevesítsük azokat a völgyfalvakat, amelyek (akár a népmesékben) lesznek is a Völgyben, meg nem is. Közel egy évtizeden keresztül a Művészetek Völgye programjai egyszerre zajlottak hat apró faluban – mindig Kapolcs volt a fesztiválközpont, de hatalmas szerep jutott Dörögdnek, Petendnek, Apátinak és Öcsnek, Pulának is.


Az elmúlt néhány esztendőben (akár a népmesékben) ínségesebb idők köszöntek ránk, s külső okok következtében a fesztivál egy kissé összehúzta magát – volt, hogy három, volt, hogy csupán két falu tudott hivatalosan kapcsolódni a Völgyhöz. Tavaly (akár a népmesékben) visszatértünk a kezdetekhez, s immár csupán Kapolcs, a Fesztiválfalu adta (egy-két kísérőprogram kivételével) a Művészetek Völgye Fesztivál helyszíneit.

 

volgyjojo

 

A kivételek természetesen (akár a népmesékben) rendkívül fontosak számunkra, szeretjük és mindig megemlítjük ezeket: a dörögdi Ősök Házát Sanyi pappal és a református programokat, a petendi zöldek központját, a katolikus templom-béli koncerteket és a Plébánia Galériát.


Az idén, hogy mindenféle félreértést elkerüljünk, megpróbálunk pontosabban fogalmazni: a július 26. és augusztus 4. között zajlódó rendezvényben Kapolcs lesz a Fesztiválfalu – Monostorapáti, Taliándörögd és Vigántpetend pedig a Kapcsolódó falvak, a maguk (egyenként igen fontos) kapcsolódó programjaival. Így szerepelnek majd a megújult honlapunkon is, amelyet várhatóan június 15. után teszünk publikussá – s néhány nappal később megtartjuk a sajtótájékoztatót is. Ekkorra már készen lesz a végleges program – s reményeink szerint e programok között már nem lesznek további változások. Az idén is lesz lehetőség internetes (elő)jegyvásárlásra. A kézművesek és iparosok számára június 24-ig lehet jelentkezni a völgybe – szintén a honlapunkon keresztül.


Búcsúzóul felsorolok néhány személyt és együttest, akik biztosan lent lesznek a Völgyben (előrejelzem, hogy a lista korántsem teljes, elsődlegesen a helyszíngazdákat említem meg): Palya Bea, Hobó, a Kaláka, Lackfi János, a Blue sPot Café és vendégei, természetesen Márta István és (akár a népmesékben) a legkisebb, a völgy szülötte: Kovács Előd Kapolcs. A végére hagytam a legfontosabb résztvevőt, a völgy fővédnökét: Titeket, a völgy barátait. Várunk benneteket Kapolcson, a Fesztiválfaluban!
(pe)

 

Forrás: muveszetekvolgye.hu

süti beállítások módosítása