Meghirdették a 2014-es Versünnepet!

A Versünnep Alapítvány, és a Bánffy György Kulturális Szalon meghirdeti a Versünnep 2014 Vers- és prózamondó fesztivált.

 

A jövő évi Versünnepet a „2014 a Család Európai Éve” és az I. világháború kitörésének 100. évfordulójának jegyében két kategóriában hirdetik meg színművészek és előadóművészek, illetve Színművészeti Egyetemek és szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói részére.

 

n banffySzalon
Részletes kiírás:

A versenyre három művel lehet nevezni, amely lehet vers, próza, publicisztika.

A nevezett művek közül:
egy, az I. világháború témájához kapcsolódó mű,
egy, a család témájához kapcsolódó vers, próza.
egy kortárs magyar költő , író verse ill. prózai műve.

A nevezett művek egyenként nem haladhatják meg az öt perc mondási időt. A választott művek szövegét kérik a nevezéshez mellékelni!

Az első kategóriába azok jelentkezését várják, akik hazánkban, vagy határon túl élő, hivatalos minősítéssel rendelkező színművészek vagy előadóművészek. (A nevezéshez kérik csatolni a végzettséget igazoló hivatalos okirat másolatát.)

A második kategóriába minden hazai és határon túli Színművészeti Főiskola vagy Egyetem hallgatója, továbbá hivatalosan bejegyzett művészeti intézmény (akadémia, stúdió, tanoda stb.) színész hallgatója beadhatja jelentkezését. A nevezéshez kérik mellékelni az érintett intézmény hivatalos igazolását.

Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 15., vasárnap, 24.00 óra.

A jelentkezéseket az alábbi címre várják:
VERSÜNNEP ALAPÍTVÁNY
1281. Budapest
Pf. 57.

vagy

versunnep@gmail.com

Az elődöntőkre 2013. október, november, december hónapok folyamán kerül sor, különböző magyarországi és határon túli helyszíneken. A részletekről a jelentkezések regisztrálása után értesítik az érintetteket.

A középdöntőt 2014. február és március folyamán tartják különböző hazai és határon túli színházakban, a döntőt 2014. április 11-én rendezik a Nemzeti Színházban.


DÍJAK

A fődíj a zsűri szavazatai alapján az 1. kategóriában: 1 millió forint, valamint Muharos Lajos Munkácsy-díjas ötvösművész Szent György zománcozott bronz kisplasztikája

A fődíj a zsűri szavazatai alapján a 2. kategóriában: 500 ezer forint

Továbbá több, nagy értékű pénzjutalom, képzőművészeti alkotás és ajándéktárgy kerül kategóriánként odaítélésre.


FELHÍVÁS ISKOLÁK, CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

A fesztivál hivatalos programjához kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola, vagy civil szervezet, oly módon, hogy vállalja, egy amatőr versmondó verseny megrendezését a kiírásban szereplő témaköröknek megfelelően. A Versünnep Alapítvány és a Bánffy György Kulturális Szalon biztosítja egy szakember delegálását az adott zsűribe. A versenyek nyertesei közül, a zsűri döntése alapján, az arra kiválasztottaknak lehetőséget kínálnak produkciójuk előadására, versenyen kívül, a hivatásos fordulók valamelyikén.

Ehhez szintén szükséges a nevezés elküldése a szalon@banffyszalon.hu e-mail címre. A nevezésnek a tartalmaznia kell a jelentkező adatait, továbbá, hogy mikor, hol, és milyen korosztályban kívánja a versenyt megrendezni. További információ kérhető a 20/6235786-os telefonszámon.

A változtatás jogát fenntartják.

süti beállítások módosítása