A válásról felnőtteknek is - Vekerdy Tamás a Cirókában vendég

A kecskeméti Ciróka Bábszínház a válás tabuiról szóló előadását május 23-án szülőknek is bemutatja.

 

A válás sokszor még ma is tabunak számító társadalmi jelenség, ezt járja körül a kecskeméti Ciróka Bábszínház Meséljünk komolyan! elnevezésű rendezvénye 2013. május 23-án, 18.00 órai kezdettel.. A Csomótündér című gyerekdarabot ezúttal felnőttek tekinthetik meg. A produkciót Gimesi Dóra meséje nyomán Kuthy Ágnes rendezte. A történet szerint a családi feszültségek feloldásaként a főhős királyfi, Kismenyus szülei elválnak, így kiderül, milyen szituációba kerülhetnek ezáltal a gyerekek.

 

Csomotunder 3


Az előadás után a Ciróka Bábszínház igazgatója, Kiszely Ágnes bemutat egy különleges drámapedagógiai segítőfeladatokat tartalmazó műsorfüzetet. Patonay Anita, a KÁVA drámapedagógusa olyan játékos feladatsort állított össze, melynek segítségével átélhetővé válik a gyerekek számára Kismenyus helyzete, és pedagógus vagy hozzátartozó segítségével „kibeszélhetik”, ami felmerül bennük az előadás kapcsán.

 

A bemutató után dr. Vekerdy Tamás gyermekpszichológus tart előadást arról, hogyan lehet a legkevesebb traumát okozni a gyerekeknek váláskor és lehetőség nyílik a felmerült kérdések megvitatására is.


Csomotunder1


Az 1950-es években alapított Ciróka Bábszínház 1986-tól működik hivatalos színházi intézményként Kecskeméten. Jelenleg évente négy saját bemutató mellett, repertoáron lévő produkcióival együtt csaknem 350 előadást mutat be mintegy 44.000 nézőnek. Rendszeres látogatója hazai és külföldi fesztiváloknak, 32 szakmai díjjal büszkélkedhet. Műsorában kiemelten foglalkozik a gyermek és az ifjúsági korosztály számára sokszor ma is tabuként kezelt társadalmi témák feldolgozásával, bemutatásával.

 

süti beállítások módosítása