Iskolások jártak a kulisszák mögött Zalaegerszegen

A kulisszák mögötti különös világot ismerhették meg azok a Landorhegyi iskolába járó gyerekek, akik ellátogattak a Hevesi Sándor Színházba - számolt be a Zalai Hírlap.


A diákok a nemzetközi MUS-E program keretében leshettek be a zalaegerszegi színház kulisszái mögé. A MUS-E (Musique-Europe) programot még Yehudi Menuhin hegedűművész indította útnak, a célja pedig az, hogy a művészetekkel elfogadásra és kreativitásra neveljék a gyerekeket - olvasható a Zalai Hírlap cikkében.

 

zh160301

Fotó: Katona Tibor, zaol.hu

 

Kravalik Brigitta, a MUS-E Magyarország operatív vezetője a Zalai Hírlapnak elmondta, hogy hazánkban öt városban működik a program, melynek keretében hátrányos helyzetű és veszélyeztetett sorsú gyerekek fejlesztése folyik a művészeteken keresztül.

- A Landorhegyi iskola már 2010 óta részt vesz a programban, jelenleg két osztállyal - mondta Kravalik Brigitta. - Most az egyik osztály jött el a zalaegerszegi színházba, a másiknak később szervezzük meg ugyanezt a látogatást.


A Hevesi Sándor Színházban szerdán Ecsedi Erzsébet színművész vezetésével nézhettek körül a diákok. A gyerekek körbejárták a színház épületét, bekukkanthattak a próbára, a jelmeztárban pedig még a ruhákat is felpróbálhatták. A színésznő egyébkét nem először találkozott a  gyerekekkel, már három éve tart nekik foglalkozásokat az iskolában.

 

KAT 3604

Fotó: Katona Tibor, zaol.hu

 

- Eleinte játékos foglalkozások voltak, aztán kisebb helyzetgyakorlatokat is csináltunk, amiből megtanulhatták, hogy bizonyos helyzetekben hogyan viselkedjenek, és hogyan tudnának megoldani bizonyos problémákat. A mai alkalomra pedig elhatároztuk, hogy összehozunk egy kis speciális színházat, ők is szerepet kapnak egy jelenetben. Csukás István Utazás a szempillám mögött című darabjából vettem ki apró részleteket, jó alaposan meghúztam, de összefüggő történet lett. Állatok vannak benne, s egy kisfiú, aki álmodja ezt az egészet. A gyerekek nagy izgalommal várják, hogy szerepelhessenek - mesélte Ecsedi Erzsébet.

 

Forrás: zaol.hu

süti beállítások módosítása