40 évig várták - Újra játszanak operát a Dózse-palota udvarán

Több mint negyven év után mutatja be első operaelőadását a velencei La Fenice színház a Dózse-palota udvarán: a július 10., 14. és 17-i szabadtéri Otello előadással Verdi születésének kétszázadik évfordulójára emlékeznek.


A címszereplőt még nem választották ki, de az opera Francesco Micheli rendezésében kerül a színpadra, amellyel novemberben a La Fenicében az évadot megnyitották.

A La Fenice zenekarát és kórusát a koreai Mjong Vong Csong, a Radio France Filharmonikus Zenekarának karnagya vezényli. Mjong Vong Csong vezényli Verdi Rekviem című művét is, amelyet egyetlen egyszer, július 19-én adnak elő a Dózse-palota udvarán.

A hatvanas években az Otellót rendszeresen színpadra vitték Mario Del Monaco tenorista főszereplésével a Dózse-palota udvarának pompázatos quatrocento díszletei között, egészen 1970-ig.

 

dozse
A velencei kortárs képzőművészeti biennále alkalmából a La Fenice Puccini Pillangókisasszonyának új előadását állítja színpadra, a díszletek és a jelmezek Mori Mariko kortárs japán művész munkái. Az előadás június 21-től október 31-ig látható.

Augusztus 24-ig klasszikus, barokk és jazz koncerteket mutatnak be Velence történelmi helyszínein (a La Fenice és Malibran színházban, a Szent Márk székesegyházban, a Scuola di San Roccóban). Keith Jarrett július 16-án lép fel. A július 21-én a La Fenicében tartott táncgálán a párizsi opera balettiskolája is részt vesz.

Bruno Maderna kortárs olasz zeneszerző és karmester halálának 40. évfordulójára 40 zeneszerzőnek erre az alkalomra komponált műveivel emlékeznek július 6-án.

süti beállítások módosítása