4 napig a fiataloké a Jurányi - Jön a TITÁNium Színházi Szemle

1 helyszínen, 4 napon keresztül, 8 programot kínál a TITÁNium Színházi Szemle. A zárónapon az is kiderül, ki az a 4 TITÁN, akik a jövő évadban bemutathatják a darabjukat 4 különböző helyszínen, a Trafóban, az Átriumban, a Tháliában és a Jurányiban.

A Szemle programja (2013. május 26-29.):

Május 26. 15.00: 011 Csoport / Radnai Márk: KUTYASZORÍTÓBBAN 

Május 26. 15.30, 18.30: Stereo Akt – ARTUS / Boross Martin: PROMENÁD -Jurányi Kávézóból indul a busz

Május 26. 20.00: SZFE / Soós Attila: Franz Kafka azonos című kisregényéből: A KASTÉLY első rész 

Május 27. 19.00: Katona József Színház – Manna / Erdeős Anna: David Greig-Gordon McIntyre: SZENTIVÁNÉJ 

Május 28. 19.00: K2 Színház: "...VOLT EGYSZER EGY HELÉNÉ" 

Május 29. 15.00: Kaposvári Egyetem - FÜGE: A DOHÁNY UTCAI SERIFF 

Május 29. 19.00: Táp Színház / Laboda Kornél: HOGY ÉLNEK A HALAK A TENGERBEN? 

Május 29. 20.30: A TITANium pályázat eredményhirdetése

 

titanium

 

A FÜGE a szemléről:

 

A 4 napos szemlére a FÜGE válogatott elsősorban olyan fiatal színházi alkotókat, akikkel az elmúlt években már dolgozott vagy dolgozni fog. A pályázat tulajdonképpen független a szemlétől, ez utóbbival inkább csak az volt a célunk, hogy kedvcsináló ízelítőt nyújtsunk a pályázók körének munkáiból.

Az elnevezés is utal az esemény átfogó céljára és tematikájára: olyan fiatal színházi alkotóknak szeretnénk lehetőséget adni a hazai és nemzetközi megmutatkozásra, akik vagy nemrég végeztek valamely színművészeti egyetemen, vagy gyakorlatban foglalkoznak a színházzal, csoportot, műhelyeket vezetnek, önálló rendezéssel állnak elő, de még nem töltötték be a 35. életévüket és csak néhány éve léptek a pályára.

A program ötletét az adta, hogy számos fiatal színházi alkotó (író, színész, rendező) keresett meg bennünket új produkciós tervével vagy éppen azzal, hogy az egyetemen készített vizsgabemutatójukon szeretnének tovább dolgozni, külső helyszínen előadást létrehozni. Ezt a sok fiatal energiát, „tenniakarást”, vágyat akarjuk egy helyre összpontosítani és egy úgynevezett seregszemlén értékként felmutatni. 

A projekt ugyanakkor túlmutat a 4 napos szemlén, hiszen a célja egy alkotói pályázat kiírása és annak propagálása.

 

juranyi
A TITANium projekt keretében a beérkezett pályázatok közül 4 produkció valósulhat meg anyagi és menedzsmenti támogatással a 2013/2014-es színházi évadban az alábbi helyszíneken:

• Átrium Film-Színház

• Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

• Thália Színház

• TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza

Az évad során bemutatott előadások rendezői közül kerül ki az Év Titánja fődíj várományosa, aki fő támogatónk, a MasterCard felajánlásának köszönhetően pénzjutalomban is részesül.
A pályázatok elbírálás határideje és a hivatalos eredményhirdetés: 2013. május 29. 20.30 óra Jurányi

 

A beérkezett pályázatokat elbíráló kuratórium tagjai: Vinnai András (író)Orlai Tibor (producer), Rába Roland (színész, rendező), Kelemen Kinga (produkciós vezető, Kolozsvár), Jászay Tamás (kritikus), Imre Zoltán (színháztörténész)

MEGHÍVOTTAK KÖRE: Barda Beáta (Trafó – Kortárs Művészetek Háza), Erős Balázs (MU Színház), Gáspár Anna (Manna), Horn Márton (Akvárium Klub), Karlik József (Bethlen Téri Színház), Kulcsár Viktória (Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház), Litkai Gergely (Thália Színház), Magács László (Átrium Film-színház), Németh Ádám (Szkéné Színház), Szalai Szabó István (Hátsó Kapu)

A megvalósult produkciók közül a TITÁN-DÍJ zsűri tagjai: Gauder Milán (MasterCard), Polgár András (mecénás), Lábodi Ádám (Színikritikusok díja győztes „Legígéretesebb pályakezdő”  kategóriában), Büki Dóra (produkciós menedzser)

süti beállítások módosítása