Két operettet és több zenést játszik a Szarvasi Vízi Színház

Június 16-án, vasárnap zenés-táncos Évadnyitó Gálaesttel kezdi meg több mint két hónapos nyári szezonját a Szarvasi Vízi Színház, amelynek repertoárján idén több prózai és tánc-előadás, valamint számos koncert mellett két operett és több zenés darab valamint musical is szerepel.

A Veszprémi Petőfi Színház Zerkovitz Béla és Szilágyi László népszerű operettjét, a Csókos asszonyt mutatja be Szarvason, június 24-én  hétfőn.  A Csókos asszony, amely Zerkovitz Béla, az egykori szegedi építészmérnök egyik legismertebb műve, örökzöld slágereivel garantálja a jó hangulatot. Ki ne ismerné a "Mi muzsikus lelkek , Most amikor minden virág nyílik..., Van a Bajza utca sarkán, Éjjel az omnibusz tetején" című dalokat?  Az előadásban Pünkösdy Katót Halas Adelaida, Dorozsmai Pistát Szeles József formálja meg. Tarpataky báró szerepében Hirtling István látható. A darabot Oberfrank Pál rendezi.

 

csokosveszprém

 

Kálmán Imre A cigányprímás című operettje az Operettvilág Együttes előadásában július 27-én látható a Szarvasi Vízi Színház színpadán. Wilhelm és Fritz Grünbaum szövegkönyvét a darab rendezője, Robert Herzl dolgozta át, a szöveget Zsadon Andrea fordította. A Báró 13. Rácz Pali híres prímás történetét feldolgozó operettben Szolnoki Tibor játssza a főszerepet.
Közreműködik az Operettvilág Együttes tánckara, kórusa és Szimfonikus Zenekara.

A musicalek közül elsőként a Kecskeméti Katona József Színház Meseautó című előadása látható Szarvason, június 29-én, szombaton. A klasszikus 1934-es Kabos-film zenés, színpadi változatában a szerelmeseket Kiss Zoltán és Trokán Nóra alakítja, Anna kisasszony szerepében Csombor Teréz látható. Kabos Gyula híres karakterét, Halmos Aladárt Vida Péter játssza. Az előadás rendezője, Benedek Miklós. A Meseautó zenéjét  Al Johnson, Gyöngy Pál, Hajdu Imre, Kátay László, Majorossy Aladár, Márkus Alfréd, és Szirmai Albert szerezte. A dalszövegeket  Békeffi István, Harmath Imre, Martos Ferenc, Rákosi János, Szécsén Mihály, Weiner István és Zágon István írta.

 

meseautó kecskemét

 

A Békéscsabai Jókai Színház és az Experidance tánckarának előadása, a Frank Sinatra: A Hang  két alkalommal, július 5. pénteken és július 6. szombaton este is látható és hallható a Szarvasi Vízi Színház színpadán. A Jókai színház idei porondszínházi bemutatója a békéscsabai színház, valamint Román Sándor ExperiDance Tánctársulata hosszú évekre visszavezethető együttműködésének újabb gyümölcseként jött létre. Az előadás Frank Sinatra fordulatos életpályáját dalban és játékban, közvetítik a nézők felé. A Szomor György és Román Sándor alkotópáros produkcióját, a porondszínházi tradícióknak megfelelően, artista- és légtornász-effektek teszik még látványosabbá. A főbb szerepekben Vastag Tamás, Gubik Petra, Kara Tünde, Vadász Gábor, Csomós Lajos valamint Katkó Ferenc láthatóak és hallhatóak.

 

sinatra bcsaba

                                              

Vajda Katalin Anconai Szerelmesek című zenés komédiáját a Turay Ida színház társulata állítja színpadra Szarvason, 2013. július 23-án. „Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás, a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end” –állítják az alkotók. A darabot Huszti Péter rendez. A Valló Péter ötlete alapján készült zenés főbb szerepeiben Nemcsák Károly, Borbély Krisztina, Keresztes Ildikó és Nyirő Bea látható.

 

anconai szerlmesek

 

A Meseautó mellett egy másik Kabos-klasszikus, a Hyppolit a lakáj is látható a idén nyáron a Békéscsabai Jókai Színház előadásában a Szarvasi Vízi Színházban. Zágon-Nóti-Eisemann zenés vígjátékát augusztus 7-én és 8-án játsszák. A filmtörténeti klasszikus napjainkhoz is aktuális üzeneteket közvetítő, nagy sikerű színpadi változatában, többek között felcsendülnek a Köszönöm, hogy imádott; Jaj, de jó a habos sütemény; Holdvilágos éjszakán; Pá kis aranyom; Bőg a tehén című, a filmből is jól ismert melódiák. A darab rendezője Eperjes Károly, a főszerbben Revizcky gábor látható.

 

vilagvege szerelem

 

Jantyik Zsolt és a PG Csoport Világvége szerelem  zenés kortárs keserédese, a debreceni Csokonai Színház előadása 2013. augusztus 13-án látható a Sazrvasi Vízi Színházban. "Előadásunkban nincs konkrét sztori, történetfoszlányokat, felismerhető élethelyzeteket mutatunk meg, és ebből kerekedik ki gondolataink színpadi verziója. A dalok atmoszférájából, a színészek személyiségéből, élettapasztalataiból jönnek a szituációk. Ez feladat, de egyben lehetőség is, hiszen a magunk figuráira tudjuk alakítani az egészet. Nyilván figyelembe vettem a színészeim habitusát, amikor a dalszövegeket szétosztottam közöttük. A mindenkori lázadásból indulunk, és egy megtisztuláson keresztül valamiféle rezignált nyugalomig, bölcs, szeretetből táplálkozó hitig jutunk el"- mondja Jantyik Zsolt az elődásról.

 

west side újvidék

 

Augusztus 15-én és 16-án az Újvidéki Színház társulata az idén áprilisban bemutatott A West Side Story című musicallel vendégszerepel Szarvason. Az újvidéki West Side Storyt a már több musicalt sikerrel színpadra állító Nagy Viktor rendezi. A koreográfia Gyenes Ildikó, a díszlet Csík György munkája, a jelmezeket Horváth Kata tervezte. A közönség az Újvidéki Színház társulatának tagjait, valamint az Újvidéki Művészeti Akadémia negyedéveseit láthatja a színpadon.

 

A Szarvasi Vízi Színház részletes nyári műsora itt olvasható

 

Forrás: Víziszínház.hu

 

süti beállítások módosítása