Művészeti vezető maradhat Cecilia Bartoli

Meghosszabbították 2016-ig Cecilia Bartoli szerződését, így a világhírű mezzo újabb három évig lesz a Salzburgi Pünkösdi Fesztivál művészeti vezetője. A négynapos zenei fesztivál idén újabb látogatói rekordot döntött.

A zenei programsorozat sajtóirodájának keddi közlése szerint 43 országból 13 450 látogató érkezett Salzburgba, hogy részt vegyen a május 17. és 20. közötti koncerteken és előadásokon, 1,3 millió eurót költve a belépőjegyekre.


"Végtelenül boldog vagyok, hogy 2016-ig sok nagyszerű zenét és örömet vihetek Salzburgba. Nagyon örülök, hogy azt a sok ötletet, amelyekről évek óta álmodom, megvalósíthatom a pünkösdi fesztiválon" - hangoztatta Bartoli.
Az elmúlt években folyamatosan növekedett a vendégek száma a fesztiválon: 2011-ben még 7600-an voltak, egy évvel később már 10 520-an, idén pedig több mint 2900-zal nőtt az eladott jegyek száma - mondta el Helga Rabl-Stadler, a fesztivál elnöke és kereskedelmi felelőse.

 

 Cecilia Bartoli


"A Ceciliát jellemző, minőséggel és fantáziával társuló, csodálatra méltó bátorság, valamint Händel Julius Caesar Egyiptomban című operájának tavalyi sikere és Bellini Normájának idei előadása alapján 2014-ben is különleges pünkösdre számíthatunk" - vélte Alexander Pereira, a Salzburgi Ünnepi Játékok intendánsa.


Idén a hagyományoktól merőben eltérő elképzeléssel mutatták be Bellini Norma című operáját: Moshe Leiser és Patrice Caurier rendezők neorealisztikus ábrázolásában volt látható két alkalommal.
A következő Salzburgi Pünkösdi Fesztivált 2014. június 5. és 9. között rendezik meg, méghozzá Gioacchino Rossini jegyében.

süti beállítások módosítása