Indul a VII. Sorompók Nélkül Fesztivál

Romániai, magyarországi és kárpátaljai színtársulatokat lát vendégül a VII. Sorompók Nélkül Nemzetközi Multikulturális Fesztivál Szatmárnémetiben.

sorompo

 

A fesztivált péntek este nyitják meg, majd a Borostyán Produkció és a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának közös produkcióját, a Liselotte és a május című előadást nézheti meg a közönség. Szombaton tartják Kovács András Ferenc költői estjét, vasárnap pedig a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című Csokonai Vitéz Mihály-darabot adja elő. Az előadást az erdélyi Keresztes Attila rendezte. 

 

A magyar nyelvű előadások sorában a fesztivál közönsége megtekintheti még a Csíki Játékszín Karnebál című előadását, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Tiramisu és Két lengyel darab című produkcióit, valamint a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Csehov Egyfelvonásos komédiák című előadását, amelyet Vidnyánszky Attila rendezett. A fesztivál programjában szerepel még a debreceni Csokonai Színház előadása, Moliére Scapin, a szemfényvesztő című darabja Silviu Purcarete rendezésében.

 

A Szatmárnémeti Északi Színház által szervezett, június 2-áig tartó fesztiválon a magyar nyelvű előadások mellett román nyelvű produkciók is lesznek. A fesztiválon részt vesz a bukaresti Odeon Színház, a Bukaresti Nemzeti Színház, a Nagyváradi Mária Királynő Színház Iosif Vulcan Társulata, valamint a nagyszebeni Become Társulat.

A fesztivál több mint húsz kulturális rendezvényt kínál a szatmárnémeti közönségnek, ezek zöme színházi előadás, de lesznek könyvbemutatók és filmvetítések is.

 

Andrei Mihalache, a Szatmárnémeti Északi Színház ideiglenes vezérigazgatója az MTI-nek korábban elmondta: az esemény önkormányzati finanszírozása több mint a felére csökkent tavalyhoz képest, ezért a legjobban annak örvend, hogy nem szakad meg a sorozat, idén is lesz fesztivál.

 

szinhazszatmar

 

Jegyet is nyerhetnek

 

A színház-kedvelő szatmáriak most az Északi Színház és a Szatmár.ro közös nyereményjátékán két darab egyszemélyes meghívót nyerhetnek a VII. Sorompók Nélkül multikulturális fesztivál négy magyar nyelvű előadására. Ezek a következők:

MÁJUS 26. - vasárnap

Északi Színház - Nagyterem, 18.00 óra
Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza (Magyarország)
Csokonai Vitéz Mihály: AZ ÖZVEGY KARNYÓNÉ ÉS A KÉT SZELEBURDIAK
Rendezte: Keresztes Attila

MÁJUS 28. - kedd

Északi Színház - Nagyterem, 19.30 óra
Csíki Játékszín, Csíkszereda
I. L. Caragiale és Parti Nagy Lajos nyomán: KARNEBÁL (Carnabal)
Rendezte: Sorin Militaru

MÁJUS 31. - péntek

Északi Színház - Nagyterem, 19.00 óra
Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház (Beregszász - Ukrajna)
A. P. Cehov: EGYFELVONÁSOS KOMÉDIÁK (Trei piese scurte)
Rendezte: Vidnyánszky Attila

JÚNIUS 02. - vasárnap

Északi Színház - Nagyterem, 20.00 óra
Csokonai Színház, Debrecen (Magyarország)
Molière: SCAPIN, A SZEMFÉNYVESZTŐ (Scapin vicleanul)
Rendezte: Silviu Purcărete

Aki jegyet szeretne nyerni, annak nem kell mást tennie, csak megírnia a jatek@szatmar.ro e-mail címre, hogy a négyből melyik az az előadás, amelyre a leginkább kíváncsi. Az e-mailnek feltétlenül tartalmaznia kell a játékos pontos nevét és telefonszámát is, ugyanis a négy előadásra szóló meghívó nyerteseit telefonon fogjuk értesíteni. 

süti beállítások módosítása