Ingyenes felolvasószínházi maraton Szabadkán

Felolvasószínházi maratont rendeznek Szabadkán. A programban a helyi, a kaposvári és egy kassai társulat produkciója látható május 27-én hétfőn.


A szabadkai Népszínház színészei Brestyánszki Boros Rozália Fanyar ódium című darabját viszik színre. A történet egy testvérpárról szól, a két nő egymással teljesen ellentétes életet él: egyikük a nagyváros zajától elvonultan, a természetben keresi a boldogulást, míg a másik a társadalom gépezetein belül akar érvényesülni - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.


A kassai Thália Színház Csehy Zoltán Dido című darabját mutatja be. A történet Vergilius Aeneiséből, valamint Henry Purcell Dido és Aeneas című operájából merít. A kortárs tragédia a görög drámai hagyományt eleveníti fel, ugyanakkor egy szürreális világképet mutat be.

 

felolv

Fotó: szabdkaiszinhaz.com


Kerékgyártó István Rükverc című darabját a kaposvári Csiky Gergely Színházzal közösen adja elő a szabadkai és a kassai társulat. Az előadásban egy hajléktalan férfi életét láthatjuk, az időben visszafelé haladva. A darabot a Katona József Színház mutatta be nemrég Máté Gábor rendezésében.


A felolvasószínházi maraton május 27-én 17 órakor kezdődik a szabadkai Jadran Színpadon. Az előadások ingyenesek.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása