Jubileumi évadra készül a Bartók Kamaraszínház

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház 60 éves jubileumi évadra készül. 

 A 2013/14-es évad egyik legfontosabb küldetése, hogy a színház közösségi tér legyen. Az előző évadokhoz képest több bemutatóval, formabontó helyszínnel, tantermi projekttel, kávéházi csevegéssel színesíti a színház a repertoárt. A teátrum falain belül és kívül hat helyszínen kíván előadásokat létrehozni.

 

A Bartók és a FÜGE Produkció közös előadása a Tantermi Projekt, Scherer Péter rendezésében csak iskolákban látható. A színház aulájában a Bartók Orfeum zenés összeállítás várja az érdeklődőket, míg a presszóban rendhagyó irodalmi estekre készül a teátrum, amelyeket a meghívott középiskolás pedagógusok szerkesztenek.


A gyerekek és felnőttek számára, a „családi színház” jegyében született nagysikerű Erdős Virág Pimpáré és Vakvarjúcska című mesejáték után, a közös színházi élményét szeretné tovább erősíteni a teátrum, Presser Gábor-Sztevanovity Dusan - Horváth Péter A padlás című félig mese félig musical bemutatásával.

 

bartok kamaraszinhaz


Szikszai Rémusz színész-rendező egész estés előadást készít Szép Ernő két egyfelvonásosából, a Május és Az igazgató úr című művekből.


A Fiatal Alkotók Évadából megismert Hegymegi Máté végzős fizikai színházrendező állítja színpadra Moliere Amphytrion című vígjátékát, amelynek szövegét Szálinger Balázs, költő, drámaíró írja. Az előadás a korszerű színházi formanyelvet ötvözi vaskos népi humorral.

 

vari bertalan - csillag pal

Vári Bertalan (fotó: Csillag Pál)


A Bartók Kamaraszínház tánctagozatának új művészeti vezetője, Vári Bertalan a Verslábak című tánckölteménnyel mutatkozik be Dunaújvárosban. A megújuló táncszínház és a prózai tagozat közös előadása, a klasszikus magyar költők műveire és a kortárs zenére épül. Magyar Táncok címmel pedig önálló, nagyszínpadi produkciót készít a koreográfus a tánctagozattal. Vári Bertalan, az eddigi munkáihoz híven, látványos tánc show-t ígér a közönségnek.

 

adamok - mudra laszlo

Ádámok és Évák Ünnepe (fotó: Mudra László)


A klasszikus szórakozást kedvelők számára kínál csemegét, Robert Thomas Szegény Dániel! című bűnügyi komédiája, valamint az őszi évad első bemutatója, Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátéka.


A színház az előző évadban csatlakozott az Ádámok és Évák Ünnepének programsorozatához. A siker Dunaújvárosban sem maradt el, a város és a kistérség összesen tizenegy intézménye csatlakozott a kezdeményezéshez, több mint száznyolcvan középiskolás diák lépett a teátrum színpadára. A Bartók Kamaraszínház reményei szerint a kezdeményezés a következő évadban is folytatódik.


süti beállítások módosítása