Két kisfröccs a Momentánnal az idei évadban

A Momentán Társulat Fröccs című előadását az évadban még két alkalommal tekinthetik meg az IMPRÓ-ban, május 25-én és június 8-án.

 

A Momentán ajánlója:


Egyedi recept a la Momentán: 1 deci pszichológia, 2 deci játék.
Megnevettet és felszabadít. Néha kicsit fejbe vág, de már alig várod a következőt.

A Fröccs című előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszunk a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján. Bemutatunk alternatív viselkedési formákat, végigjárjuk egy-egy helyzet több különböző lehetséges kimenetét. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik. Az imprószínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden este új darabot írnak. Célunk, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

Froccs-en-eletem-maj-25
Ismerősek ezek a mondatok? „Hidd el fiam, én jót akarok.” „Kislányom, én jobban ismerlek, mint te magadat.” „De kiokosítottak az egyetemen. Azt hiszed, mindent jobban tudsz már?”
Ha találkoztál már ezekkel vagy ehhez hasonlóval és érdekel egy kis interaktív lélekbúvárkodás, akkor a Momentán Társulat május 25-i előadását neked találták ki.

 

Az est témája: Apa, ez az ÉÉÉÉN életem!
Túlgondoskodó szülők, manipulált felnőtt gyerekek, leválás, elengedés. Mi van, ha a szülő tovább álmodik? Mi van, ha csak saját meghosszabbításának látja a gyerekét? Szabadulás a kimondott és kimondatlan szülői elvárások hálójából, F. Várkonyi Zsuzsa pszichológussal és a Momentánnal.

Froccs-junius-eskembeskem
Az évad utolsó Fröccse pedig június 8-án a „Segítség, esküvőm lesz!”, ahol a sokak fejében megforduló, ilyen és ehhez hasonló kérdések inspirálják majd a játékot: Biztos, hogy őhozzá kell mennem? Nem vesztem el a szabadságomat? Miért kell nekem egyáltalán megnősülnöm? Hozzászólnál a vendéglistához? Megőrülök a családodtól! Tényleg muszáj mindent egyedül nekem csinálnom? Azt akarom, hogy minden tökéletes legyen! Hogy lehet ezt jól csinálni!?!?
Esküvő előtti félelmek és sérelmek, túlélési technikák a Momentán tálalásban, sok nevetéssel.

Helyszín: IMPRÓ - kreatív töltőállomás

1066, Bp., Ó utca 4.

süti beállítások módosítása