Kovács Patrícia utoljára Gyereknapon áll színpadra

A színésznőt jó idei mellőznie kell a közönségnek, hiszen nemsokára anyai örömök elé néz. Kovács Patrícia egy gyerekeknek szóló mesejátékkal búcsúzik a színpadtól. 


Kovács Patrícia hamarosan búcsút int a színpadnak, hiszen párjával, Gusztos Péterrel babát várnak. A hírt a színésznő néhány hete jelentette be. 

- Azt még nem tudjuk, hogy kisfiú-e vagy kislány, nagyon rejtegeti magát. Persze mindenki ezt kérdezi tőlem, amikor meglátja a hasamat, de egyelőre ez még titok marad - mondta a színésznő, akit visszavonulása előtt a közönség most vasárnap láthat utoljára színpadon, egy gyerekelőadásban, amit a KékSzobaHallban mutat be.

 

kovacs patricia

Fotó: Pályi Zsófia

 

- "Imádom a meséket, még így felnőtt fejjel is. Nagy kedvencem például Janikovszky Éva. Néhány éve karácsonykor pedig egy Andersen mesekönyvet kértem, azóta is rendszeresen olvasom. Játszottam korábban is gyerekeknek, sokáig voltam Egerben Malacka, a Vígszínházban pedig Maszat Janka. Jófajta gyerekszínházat mindig öröm csinálni, nagyon szeretem ezt a közönséget, látni a tekinteteken, mennyire magával tudja ragadni a kicsiket egy jó történet. A mostani előadás is izgalmasnak ígérkezik, az alapját két, számomra különösen fontos mese adja.
Ezek a mesék Boldizsár Ildikó meseterapeuta tollából és Szegedi Katalin rajzaiból születtek, külön kötetben a királyfiaknak és külön a királylányoknak" - nyilatkozta Kovács Patrícia.

 

patricia

 

"Az édesanyám vette a férjem lányának, Sárinak ezt a mesekönyvet, természetesen a királylányos verziót (Királylány születik). Együtt olvastunk belőle, és nagyon elkezdett érdekelni a téma is és az illusztráció is megkapó volt. Ez egy olyan könyv, ami után egyszerűen muszáj beszélgetni arról, mi a jóság, a szépség, az állhatatosság, és az összes többi olyan tulajdonság, amit a kisgyerekek szíve rejt, és amit érdemes a felnőtteknek is feleleveníteni olykor-olykor" - számolt be a színésznő.

 

kovacs patricia 1

Fotó: Pályi Zsófia


Amikor kiderült, hogy még nem vitték színre a királyfiak és a királylányok történetét, Patrícia megálmodta a saját mesejátékát, amit Gyereknapon két alkalommal is (11 órakor és 16 órakor) láthat a közönség, egyszer délelőtt, egyszer pedig délután.

"A második trimeszterben járok, szerencsére jól bírom a babavárást, így vasárnap kétszer is színpadra állunk Nyitrai László zeneszerzővel. Aztán egy ideig most valóban nem lesz színház, csak a picire szeretnék koncentrálni, ráadásul nincsenek olyan szerepeim sem, amiket gömbölyödő hassal lehetne játszani" - tette hozzá Kovács Patrícia, aki mindenkit vár a Gyereknapon a KékSzobaHallba.

 

"Addig nem megyek vissza a színpadra, amíg nem leszek rá készen. Nem félek attól, hogy esetleg nem hívnak. Ha emiatt elfelejtenek, akkor nyilván nem az a dolgom az életben, hogy színésznő legyek. De szerintem az anyaság egy színésznőt még jobbá tesz, még inkább kiteljesít. Nemrégiben láttam a Katona József Színházban egy előadást, amelyben Ónodi Eszter, Jordán Adél és Rezes Judit is játszik. Mindhárman fiatal anyukák. Azt vettem észre, hogy azonkívül, hogy gyönyörűek, sokkal jobb színésznők lettek, mióta kisbabájuk született. Egy nő életét ez teszi teljessé. Remélem, velem is ez történik majd" - fogalmazott egy interjúban a Bestnek Kovács Patrícia.



kekszobahall.blog.hu, Színház.hu, Best


süti beállítások módosítása