Sepsiszentgyörgyön a nyíregyházi társulat

Keresztes Attila rendezésével mutatkozik be a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Sepsiszentgyörgyön május 31-én, pénteken, Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című előadással.


A zenés vígjáték Csokonai Vitéz Mihály 1799-ben írt színdarabja alapján készült, a címszerepben Pregitzer Fruzsina látható.

 

Az előadás Sepsiszentgyörgyön május 31-én, pénteken 17 és 20 órától tekinthető meg az Új Stúdió színpadán.

Jegyek elővételben a Városi Kulturális Szervezőirodában kaphatók (Szabadság tér 1.), helyfoglalás a 0267-312104 telefonszámon.

Petneházy Attila Pregitzer Fruzsina fotó Karádi Zsolt

Fotó: Karádi Zsolt

 

Kritikus szemmel az előadásról:

 

"Az író mulatságos figuráit Keresztes Attila rendező a végletekig elrajzolja. Olvasatában a Karnyóné egyenesen „abszurd” dráma, amelyben a komikus szereplők nemcsak önmagukat, hanem önnön paródiájukat is elénk tárják. Keresztes színházában Csokonai munkája alkalmat ad arra, hogy (a posztmodern eklektika jegyében) benne számtalan geg segítségével megmutatkozzék egy ízig-vérig kreatív színházi látomás.

A nyíregyházi Karnyóné rendkívül rétegezett alkotás: a tragikus végkifejlet felé araszoló mesében fokozatosan egyre több lelemény jelenik meg, hogy aztán az utolsó fél órában a jó ízlés határain belül maradó aktualizálás és a burleszk(film)ekre emlékeztető elemek beépítésével képes legyen hitelesíteni a tündérbohózat műfaji követelményeinek is eleget tévő vígjáték dramaturgiáját." (Karádi Zsolt)

 

süti beállítások módosítása