Az UNICEF-fel kötött megállapodást az Operaház

Együttműködési megállapodást írt alá vasárnap a Magyar Állami Operaház és az UNICEF Magyar Bizottsága.

Ókovács Szilveszter főigazgató és Bábel Tamás igazgató a megállapodást szimbolikusan gyermeknapon, az Erkel Színház gyermekelőadásának szünetében kötötte meg.

 

opera

 

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének egyik legfontosabb társasága, az UNICEF Magyarországon is azért dolgozik, hogy minden gyermek biztonságos világban nőjön fel, ahol nincs testi és lelki megaláztatás, elhanyagolás. A szervezet munkájához nagymértékben hozzájárul a jótékony célú adományozás. A befolyó pénzösszegekből élelmet, tiszta ivóvizet, oltást és gyógyszereket biztosít a gyermekkori éhezés és betegségek felszámolására; programjait és magát a szervezetet is teljes egészében önkéntes felajánlásokból tartja fenn. Az UNICEF számára minden gyermek fontos, így a magyar gyerekek is, ezért a szervezet és az Operaház hagyományteremtő szándékkal, minden gyermeknapon az Erkel Színház nagybüféjébe várja a gyermekközönséget - gyermekszínházzal, gyermekkari hangversennyel és más, gyermeknapi meglepetés-programokkal - olvasható a közleményben.

 

E napon az adományozásra is alkalmat teremt az Operaház, valamint arra, hogy az UNICEF-fel kötött megállapodást minden évben gyermeknapon újítsák meg, egyben bemutassák a következő egy évben a Magyar Állami Operaház részéről jószolgálati feladatokat teljesítő művészeket. Vasárnap, a Pomádé király új ruhája című gyermekelőadás szünetében a vendéggyermekek mellett a produkcióban fellépő művészek, többek közt Kertesi Ingrid és Palerdi András is részt vett az ünnepélyes eseményen.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása