Radnóti Zsuzsa: Tarthatatlan, ami történik

Radnóti Zsuzsa Jászai Mari-díjas dramaturg, a Vígszínház egykori vezető dramaturgja elutasítja Kerényi Imre kijelentéseit a Nemzeti Színházról és a Színház- és Filmművészeti Egyetemről. Soraival csatlakozik Magyar Fruzsina dramaturg véleményéhez, aki a 7óra7.hu oldalon tiltakozásra szólít fel.

radnoti-zsuzsa
Radnóti Zsuzsa


Radnóti Zsuzsa sorai:

Teljes mértékig egyetértek Magyar Fruzsina felhívásával (és minden további tiltakozással), amely elutasította Kerényi Imre minősíthetetlen kijelentéseit a Nemzeti Színházról, a Színház- és Filmművészeti Egyetemről és tanárairól. Becsülöm Kulka János kiállását, nyílt levelét, és kristálytiszta gondolatmenetét.

Remélhetőleg lesz következménye e felháborító mondatoknak, de akkor sem szabad abbahagyni a tiltakozást, mert szinte minden nap történik valami, ami ugyanilyen elhatárolódást igényelne. Röviddel Kerényi mondatainak nyilvánosságra kerülése után Gaudi Nagy Tamás képviselő parlamenti felszólalásban kérdőjelezte meg az auschwitzi emlékhely kialakításának helytállóságát. Nyilvánvalóvá kell tehát tenni, minél többször minél többeknek, hogy tarthatatlan, ami nap mint nap a közéletben s a kultúrpolitikában történik, és ennek csak az egyéni, intézményi és a civil tiltakozások szabhatnak gátat.

Radnóti Zsuzsa
dramaturg

 

Radnóti Zsuzsa sorait a 7óra7-en is közzétette.

 



 

 

süti beállítások módosítása