A Modern időktől a Skyfall-ig - Zenés est a Játékszínben

Június 4-én mutatja be a Spirit Színház új zenés színházi estjét, melynek történetét Oscar-díjas filmzenékre fűzte fel Lőrincz Ágnes dramaturg. Ő mesél a darabról, mely az elmúlt 60 évet idézi meg, a Modern időktől a Skyfall-ig.

 „Sosem gondoltam volna, hogy olyan arccal, mint az enyém, a filmvásznon köthetek ki. Az életem sokkal több, mint egy tündérmese. Akadt jó pár nehéz pillanat, de miután sikerült legyőznöm az akadályokat, mindig megkaptam érte a jutalmam.” (Audrey Hepburn)

 

Az alkotók ajánlója:


28 sláger szólal meg Berkes Gabriella énekes-színésznő hangján, Kutik Rezső gitárjátékára a Játékszínben a What a wonderful song című esten, melyen megidézzük Audrey Hepburnt, Edith Piafot, Meryl Streepet és Barbra Streisand-t is.


„Sokáig Németországban éltem és különböző városok musicalszínpadán játszottam. Így személyes emlékeim is feltörnek, mikor a Funny Girl vagy az Evita munkálatairól mesélek. Elénekelhetem például a Love Story híres dalát is, melyet Magyarországon a legendás énekesnő, Sárosi Kati vitt sikerre. Ma már kevesen tudják, hogy ő az én Fanni lányom nagymamája. Kati annak idején nekem adta egykori fellépő ruháját, a dalt ebben adom majd elő” - mesélte Berkes Gabriella az új produkció kapcsán.

 

968798 387052634737184 1304248821 n

 

„Minden dal hihetelen emóciókat szabadít fel az emberekben, életkortól függetlenül, hiszen van, akiben élénken él az Ahogy lesz, úgy lesz c. dal, ami egyébként még ma ismét igen aktuális. Annak idején magát a filmet betiltották hazánkban, mert a dal magyar szövege nem volt összeegyeztethető a szocialista erkölccsel. De a fiatal generációhoz is szólnak dalok, elhangzik például Adéle híres dala, a Skyfall főcímzenéje” - mondta Perjés János, az est rendezője.


„Különleges kihívás ezeket a dalokat egy akusztikus gitárra átdolgozni" - hangsúlyozta Kutik Rezső gitárművész. "Nagy könnyebbség viszont, hogy Berkes Gabi rendkívüli stílusérzékkel megáldott előadó, ez nagyban megkönnyíti a munkámat. Én válogatom a dalok mögött látható filmrészleteket is, melyekből montázsokat készítünk, így a néző 28 különböző hangulatba utazhat el a két részes műsor alatt” - tette hozzá Kutik Rezső.



süti beállítások módosítása