Hobo: Kerényit leginkább Torgyánhoz tudnám hasonlítani

Pályafutásáról, családjáról, a Nemzeti Színházban betöltött szerepéről is beszélt Földes László Hobo az ATV Húzós című műsorában.

 

József Attilát ma már sehol nem játszanak, ezért az volt a kérés, hogy az ő műveit jelenítsem meg a színpadon – mondta a Nemzeti Színház igazgatójának felkérése kapcsán a Kossuth-díjas előadóművész. Hobo a Vidnyánszky Attila kinevezése kapcsán kialakult politikai csatározásokról úgy vélekedett, bár sokmindenben nem ért egyet az igazgatóval, neki sem kell egyetértenie vele abban, hogy például Kerényi Imrét leginkább Torgyán Józsefhez tudná hasonlítani.

 

 

 

Egyébként pedig nem szabhat az igazgatónak feltételeket, mint ahogy Vidnyánszky sem szabott neki semmilyen feltételt, amikor meghívta a társulatba. Hobo azt is elmondta, tervezett előadásai között egy saját életmű-sorozat is szerepel, legalábbis ha „Kerényi elvtárs nem éri el, hogy menesszék a színházból”. Például azért, mert Hobo nemigen kedveli Kerényit, főleg miután lebuzizta Alföldi Róbertet, aki azért elsősorban mégis csak egy jeles művész. Bármi előfordulhat akár velem is, hiszen egyszer New-Yorkban Allen Ginsbergnél, a világ egyik leghíresebb homoszexuális költőjénél aludtam, ki tudja, hogy ennek milyen következményei lehetnek – jegyezte meg viccesen Hobo, aki azt is elmondta, a jövőben szeretne többet játszani, hiszen számára továbbra is a zenélés a legfontosabb.

 

Forrás: atv.hu

 

 

süti beállítások módosítása