Kiderült mennyit kapnak az NKA-tól a fesztiválok

Az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiuma nyilvánosságra hozta az Európai Bizottság kulturális keretprogramjára, valamint  kiemelkedő kulturális feaztiválokra kiírt pályázatainak eredményeit.

 

Támogatásban részesül többek közt a Gyulai Várszínház a Discovery Theatrelands c. projektjének megvalósításához (4 millió forint), a Kolibri Színház a Platform 11+ elnevezésű ifjúsági programra (7 millió forint), a Bóbita Bábszínház az I. Metamorfózis Fesztivál megrendezésére (5 millió forint), a Dumaszínház a VI. Dumafüred Fesztivál megrendezésére (10 millió forint).

 

NKA logo

 

A Művészetek Völgye idén 30 millió forintos támogatást kap az NKA-tól, a Magyar Teátrumi Kft. 10 millió forint pályázati pénzt költhet el a II. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál megvalósítására, a MASZK pedig 3 millió forintot a 23. Thealter Fesztivál megrendezésére.

 

20-20 millió forintot kap a balatonföldvári Kultkikötő, a Pécsi Nyári Színház, valamint a Thália Színház, utóbbi a Vidéki Színházak Fesztiváljának megvalósításához. Az idei Pécsi Országos Sznházi Találkozó (POSZT) 30 millió forintos támogatásban részesül.

 

A pályázatokon nyertes szervezetek listája és az elnyert támogatás összege letölthető az NKA honlapjáról.

süti beállítások módosítása