Markó-ügy: A Magyar Táncművészek Szövetségének nyilatkozata

A Magyar Táncművészek Szövetsége nyilatkozatát tesszük közzé a Magyar Fesztivál Balett előadása alatt történt 'provokációval' kapcsolatban.

markoivan gulyasmarton


A magyar táncművészet több mint negyven elismert személyisége tiltakozott 2012. szeptember 24-én kiadott nyilatkozatában, a Markó Iván vezette Magyar Fesztivál Balett példanélküli, 130 milliós rendkívüli támogatása ügyében.

Mindezen tiltakozás ellenére, a Magyar Táncművészek Szövetsége Elnöksége a leghatározottabban elítéli, és egyben elhatárolódik attól az akciótól, amely 2013. május 25-én a Magyar Színházban Markó Iván bemutatójának tapsrendje alatt történt. A véleménynyilvánítás olyan eszközével éltek a provokáció szervezői, amely morálisan elfogadhatatlan, és amelynek nincs helye a táncszínpadokon.

A Magyar Táncművészek Szövetsége a továbbiakban is elutasít minden olyan szándékot, és véleménynyilvánítási formát, amely egy színházi előadás alkalmát kihasználva kényszeríti rá véleményét a nézőkre, és hivatásukban, emberségükben, sérti meg azokat a táncművészeket, akik tehetségüket, tudásukat áldozzák a magyar táncművészet érdekében.


Budapest, 2013. május 30.

A Magyar Táncművészek Szövetsége Elnöksége

süti beállítások módosítása