Monte Cristo és a Jókai Színház a Fekete-tengernél járt

A hazai deszkáktól mintegy 2000 kilométerre, a Fekete-tenger partján mutatta be a Monte Cristo grófja című musicalt május 29-én a Békéscsabai Jókai Színház.

 

A Jókai Színház beszámolója:


A Melpomenija Tavrija elnevezésű nemzetközi színházi fesztiválon Ukrajnában, Herszon városában képviselte Magyarországot a békéscsabai teátrum.

 

 

 

A Monte Cristo grófját Békéscsabán és Budapesten már több mint 70 alkalommal játszotta teltházzal a társulat. Alexander Knyiga a Melpomenia fesztivál igazgatója Magyarországon látta a produkciót és azonnal meginvitálta a Fekete-tenger térségének egyik legnagyobb színházi seregszemléjére.

 

A Jókai Színház társulata két nap utazást követően érkezett meg Herszonba, ahol rohammunkában alakították az előadást a helyi lehetőségekhez. A herszoni előadás sikerét mutatja, hogy a közönség álló tapsa mellet a helyszínen tartózkodó színházi szakemberek gratulációit is fogadhatta a társulat.

 

  

Fekete Péter, a Jókai Színház igazgatója elmondta, hogy a fesztiválrészvétel célja Magyarország képviselete mellett a másik tizennégy résztvevő ország színházi kultúrájának megismerése volt a seregszemlén, ezért az Ukrajnában töltött időben minél több produkciót igyekeztek megtekinteni.

 

A Melpomenia Tavrija fesztivál június 2-án ér véget, de a csabai társulat várhatóan május 31-én visszatér Magyarországra. A Monte Cristo grófja musicalt Békéscsabát követően Budapesten tartja műsoron a teátrum, ahol az Experidance táncosaival kiegészített koreográfiával láthatják a nézők.

 

süti beállítások módosítása