Dániában mutatkozik be az Aradi Kamaraszínház

Dániában mutatkozik be az Aradi Kamaraszínház, amely Romániából egyedüli kulturális intézményként vesz részt másik tizenhárom európai központtal együtt egy olyan projektben, amelynek fő célja a tapasztalatcsere és a kapcsolatteremtés.


Bár az Aradi Kamaraszínház nem kulturális központ, a Híd az Európai Kulturális Központok Között - Csereprogram elnevezésű projektbe mégis beválogatták, mert a szervezők érdekesnek találták a 2007-ben alapított teátrum eddigi tevékenységét - közölte Gujdár Gabriella, a színház alapítója és menedzsere hétfőn az MTI-vel.


Szerdán és csütörtökön a dániai Aarhusban találkoznak a pályázaton résztvevő intézmények. Az év második felében mintegy hat hónap áll a rendelkezésükre, hogy valamelyik intézményhez ellátogassanak, illetve egy másikat fogadjanak Aradon.

 

theater without borders small

 

Gujdár Gabriella elmondta: azért vesznek részt a pályázaton, mert be akarnak kerülni a nemzetközi színházi körforgásba, és remélik, hogy a többi kulturális központ segítségével előadásaik Magyarországon és más környező országokon kívül több más helyre is eljutnak.


Emellett az intézménymenedzsment területén is remélik, hogy hasznosítható tapasztalatokat szereznek, hiszen a hosszú távú tervek között szerepel az Aradi Kamaraszínház kulturális központtá fejlesztése. Ennek bázisát továbbra is a színház képezi, de más művészeti ágak felé is nyitnának.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása