Teltház előtt adták át a kecskeméti színház díjait

Látványos gálaműsor keretében, teltházzal rendezték meg pénteken a kecskeméti Katona József Színház, valamint a Kecskeméti EST Magazin immár hagyományos díjátadó műsorát, az 5. ESTeM Gálát. A nézők egész évadban szavazhattak kedvenc kecskeméti előadásaikra, színészeikre.


A Legjobb Kisszínházi Előadás ezúttal a MESEautó lett. Legjobb Férfi Epizodistának Porogi Ádámot, Legjobb Női Epizodistának pedig Magyar Évát választották a hírös városi teátrum nézői. A szavazatok alapján a Legjobb Díszlettervező Szlávik István lett. Legjobb Jelmeztervezőnek Veilich Ritát választották. A Legjobb Férfi Alakításért járó díjat Kiss Zoltánnak ítélték oda, míg a Legjobb Női Alakítás díját Trokán Nóra kapta.

 

DSC08574

 

A Város Kedvencének Egyházi Gézát, az évad Legjobb Előadásának pedig a Páratlan páros című darabot választották. A díjazottak Mészáros Marianna egyedi, a kecskeméti színházépületet ábrázoló rézkarcait, sorszámozott - kizárólag erre az alkalomra készült - emléklapot és pénzjutalmat vehettek át.

 

DSC08659


Minden évben az ESTeM Gálán kerül sor két színházi elismerés átadására is. A jövő ifjú reménységének járó Latabár-díjat idén Téby Zitának ítélte oda Cseke Péter színházigazgató. A társulat tagjai között, titkos szavazással megválasztott Évad Embere pedig Makai Margó, a színház titkárságának munkatársa lett.

 

DSC08669

 

A kategórianyertesek kihirdetése között a színház társulatának műsora szórakoztatta a közönséget. Részletet adtak elő többek között a Lesz vigasz? és A vihar című előadásokból, fellépett a Kecskemét Táncegyüttes, és nagy sikert aratott Szemenyei János Tízperces musical című humoros, zenés szerzeménye is.


Mint elhangzott, a 2012 - 2013-as évadban 10 hónap alatt összesen 367 előadást láthattak a színház nézői. Az évadnak ugyan hamarosan vége, de nyáron sem maradnak színházi élmény nélkül a város lakói: júniusban ugyanis az Újvilág Passióra, majd júliusban az Udvarszínház előadásaira is várják az érdeklődőket.

 

süti beállítások módosítása