10 előadás a Nyíregyházi Szabadtéri Nyár programján

Tíz előadást, köztük operettet, vígjátékot és bábjátékot tekinthet meg a közönség júniustól augusztusig a Nyíregyházi Szabadtéri Nyár 2013 programsorozat keretében.

Az első előadást, a Fekete Péter című zenés vígjátékot június 7-én és 8-án láthatják a nyírségi megyeszékhely lakói, majd június 22-én A kismalac és a farkasok című bábjátékra várják a gyerekeket - közölte Kovács Zoltán, a szervező Móricz Zsigmond Színház sajtóreferense.

 

nyar

 

Június 29-én Kálmán Imre Cigányprímás című operettje, július 6-án a Csalóka Péter című vásári játék, július 13-án pedig Mészáros Árpád Zsolt koncertje szerepel a programban a Benczúr téri szabadtéri színpadon. Egy hét múlva az Angyalbárányok bábos-zenés népmesét láthatják a kicsik, július 27-én pedig Az aranyhajú királylány című bábjátékot tűzik műsorra.

 

A Maga lesz a férjem! című zenés vígjátékot augusztus 3-án, a Csicseri történet berbencés bábjátékot augusztus 10-én mutatják be. A szabadtéri programsorozat utolsó előadása augusztus 17-én A székely menyecske meg az ördög című népmese lesz.

 

Péntek esténként a Nosztalgia Kertmozi várja a magyar filmek rajongóit, akik az este kilenc órakor kezdődő vetítéseken az elmúlt húsz év legnépszerűbb hazai filmes alkotásait tekinthetik meg. Jegyek a Móricz Zsigmond Színház jegyirodájában, valamint előadás előtt egy órával a helyszínen válthatók - tette hozzá a sajtóreferens.

süti beállítások módosítása