Külföldön is sikeres a Kabóca babaszínháza

Nemzetközi sikereket ért el babaszínházi darabjával a veszprémi Kabóca Bábszínház - jelentették be a teátrum szerdai sajtótájékoztatóján.


Székely Andrea igazgató elmondta: a Ha Dede nevű produkciót a társulat belgiumi körútján adták elő 150. alkalommal; az előadás iránt nagy a nemzetközi érdeklődés, Belgiumon kívül Ausztriában és Franciaországban is bemutatták, augusztus végén pedig a Metamorfózis nevű nemzetközi fesztiválon is játsszák. 

 

A Ha Dede és a Gomboló a franciaországi Limoges-ban rendezett Kaolin & Barbotine Fesztiválon - amelyen 10 országból 13 napon át 100 bábszínházi előadást láthattak az érdeklődők - is bemutatkozott, a veszprémi bábszínház kilenc előadást tartott itt.

 

kaboca

Fotó: fidelio.hu

 

A Gombolót két belga művész írta a társulatnak: egy varrodában három lány dolgozik, ruhákat készítenek, javítanak jó módú embereknek és közben álmodoznak. Az előadást pályázati forrásból állította színpadra a társulat - mondta Székely Andrea.

 

Tájékoztatott arról is, hogy június 15-16-án rendezik meg Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes fővédnökségével a jubileumi, XX. Kabóciádé fesztivált a Kolostorok és kertek rendezvénytéren. A fesztiválon 20 kézműves foglalkozáson húszféle tárgyat készíthetnek maguknak a gyerekek, akikre éjszakai kalandtúra is vár a társulattal, sok meglepetéssel, a végén tűzvarázs-bemutatóval.


A Kabóciádén részt vesznek más bábszínházak is, mint a Vaskakas, vagy a Mesebolt, lesznek amatőr gyermekelőadások, a Kabóca barátai rendhagyó módon művészeti foglalkozásokat, táncot, labdajátékot játszanak a gyerekekkel. Fellép Gryllus Vilmos, a Méhek és a Bran együttes is, a Kabóca pedig darabjaiból ad elő részleteket. A jubileumi rendezvényre a bábszínház a megelőző napokon villámcsődületeken hívja fel a városlakók figyelmét.

 

Forrás: MTI
 

süti beállítások módosítása