Balázs Péter: "Egyszárnyú angyalok vagyunk"

Elégedett az évaddal a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója. 

Balázs Péter a csütörtöki évadzáró társulati ülésen hangsúlyozta, hogy emlékezetes produkciókat hozott a 2012/13-as szezon, folytatták az elmúlt öt évben megszokottá vált jó teljesítményt, és továbbra is "a siker oldalán állnak".


"Egyszárnyú angyalok vagyunk, és csak akkor tudunk repülni, ha jól összekapaszkodunk" - jellemezte társulatát az igazgató. Balázs Péter kiemelte: a 2012/2013-as évadbeli sikereiket úgy érték el, hogy minden közreműködő tudása, lelke legjavát adta hozzá.


A direktor kitért arra, hogy a társulat aktív szerepet vállalt a város kulturális életének gazdagításában. A rendezvények sorából kiemelte az Ádámok és Évák ünnepe elnevezésű, a teátrum kezdeményezésére megrendezett vetélkedőt, amely a középiskolások és a színház kapcsolatának elmélyítésére hivatott.

 

Balazs Peter

 

Szolnokon a 2013/14-es évadban hat nagyszínházi bemutatót tartanak a bérleteseknek, míg egy produkció, Pierre Barillet és Jean-Pierre Grédy A kaktusz virága című zenés vígjátéka bérleten kívül tekinthető meg.


Nagyszínházi bemutatóként látható Bíró Lajos színműve, a Sárga liliom, Carlo Goldoni komédiája, A Chioggiai csetepaté, és egy világhírű musical, a Cabaret, John Kander, Fred Ebb és Joe Masteroff alkotása. Két drámát is színpadra állítanak: az amerikai Arthur Miller A salemi boszorkányok, valamint Szép Ernő Patika című művét. Az operettkedvelőknek ezúttal a Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor szerzőtrió Mágnás Miskáját viszik színre.


Balázs Péter szólt arról, hogy a tervek szerint az országos színházi évadnyitónak Szolnok adna otthont, de a kulturális vezetéssel erről még folynak az egyeztetések.


Bor Zoltán produkciós igazgató elmondta, hogy a 2012/2013-as idényben a nagyszínházban 191, a Szín-Mű-Hely-beliekkel együtt 224 előadást tartottak, ezeket 92 ezer 269 néző tekintette meg.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása