Két díjra jelölték Bagó Bertalant Romániában

Tizennégy kategóriában díjazzák a romániai dalszínházak versenyén az operaelőadásokat és alkotóikat. A Vörösmarty Színház prózai tagozatvezetője, Bagó Bertalan két díjra is esélyes: a rendező a Báthory Erzsébet című musical-operát állította színpadra a Kolozsvári Magyar Operában.


A legjobb előadás díjára esélyes a kolozsvári Báthory Erzsébet, Bagó Bertalant pedig a legjobb rendező díjára jelölték. „A román szakemberekből álló grémium választotta ki Románia legjobb operaelőadásait. Számomra a jelölés is egy díj: magyarként a legelismertebb román rendezők közt lenni hatalmas elismerés” – vallja Bagó Bertalan.

 

bagobertalan


"A Báthory Erzsébet a Kolozsvári Magyar Opera és a Magitszigeti Szabadtéri Színpad koprodukciójaként született. Az előadásban kolozsvári operaénekesek és egy negyven tagú operakórus is szerepel. Mindkét helyszínen bemutattuk az előadást, Kolozsváron egész évadban műsoron volt. Legközelebb augusztus 10-én látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon” - mondta a rendező, aki nem tud részt venni a díjátadó gálán: épp az Indul a bakterházat próbálja a Vörösmarty Színházban. „Érdekes előadás van születőben. Nem egy népszínházat, inkább egy abszurd vígjátékot szeretnék létrehozni, ami nagyon kedves és mulattató, ám tartalommal bíró előadás” – mondta Bagó Bertalan.


A díjátadót szombaton késő este tartják a jászvásári Nemzeti Színházban: a gálát élőben közvetíti a Román Televízió 1-es csatornája.

süti beállítások módosítása