Pál András a Radnóti Színházba készül

Pál Andrást kérdezte a Heti Válasz arról, hogy miért szerződik a Magyar Színházból a Radnóti Színházba, és mire készül a nyáron. Lapszemle.

 

A Heti Válasz cikkéből:

 

Pál András a Heti Válasznak adott interjúban elmondta, azért csatlakozott 2010-ben a Magyar Színházhoz, mert egy megújuló színház reménye várt rá. "Nagyon jó barátaimmal, régi osztálytársaimmal dolgoztunk, dolgozunk itt. Később valóban jöttek az anyagi gondok, és szinte a teljes második évadot törölni kellett. Abban az időszakban sem voltam tétlen, mert akkor kezdtem el Székesfehérvárra, Tatabányára járni. Őze Áron mindig korrekt volt velem, elengedett és nagyon örült, hogy jó szerepeket kaptam. Úgy gondolom neki is fájt, hogy vannak a színházban 'versenylovai', akiket nem tud futtatni - fogalmazott Pál András.

A színészt azonban hívta Bálint András, így a jövő évadtól már a Radnóti Színház társulatának tagja lesz. Jóllehet szerepekről még nem beszéltek, a rendezők személye segített a döntésben, hogy oda szerződjön.

pal andras

Fotó: Fűrjes Viktória, hetivalsz.hu

Pál András nyáron a Hyppolitban játszik majd; a producer Orlai Tiborral már nem először dolgoznak együtt, a darab rendezője, Mohácsi János pedig tanára volt Kaposváron, de később Pécsett is sokat dolgoztak együtt - mesélte a színész, aki hozzátette, sem a régi Kabos, sem az újabb, Eperjes-féle filmváltozatot nem nézi meg a próbaidőszakban. A kérdésre, vajon a rendező személyének ismeretében fel fogjuk-e egyáltalán ismerni az eredeti Hyppolit-történetet, Pál András elmondta, szakmai titok, nem árulhat el semmit, annyi biztos, hogy ő alakítja majd Nagy Andrást.

 

A felvetésre, hogy fiatalkora ellenére már komoly sikereket ért el, Pál András elmondta, valóban mázlistának érzi magát. "Ha nem lennének díjaim, akkor is paráznék a bemutatók előtt és a próbaidőszakban, így hogy vannak, most is parázom. De úgy érzem ez még egészséges izgalom, viszont ha ez nem lenne, és minden simán menne, akkor érezném azt, hogy gond van, olyankor szinte biztos, hogy valamit nem csinál jól az ember" - tette hozzá a színész.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

 

 





 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása