The Audience - Helen Mirren az Urániában

A londoni National Theatre The Audience című premierjét közvetíti élőben az Uránia Nemzeti Filmszínház. A Helen Mirren főszereplésével készült előadás június 13-án és 14-én, 19 órától angol nyelven látható a díszteremben.


A kritikusok által magasztalt A királynő című film után a National Theatre-ben folytatja a közös munkát Peter Morgan író, forgatókönyvíró és a címszereplő Helen Mirren színésznő, aki a Legjobb női főszereplő Oscar-díját kapta a filmben nyújtott alakításáért.

 

the audience-large

 

Darabismertető:
II. Erzsébet királynő uralkodásának 60 éve alatt minden egyes héten fogadta az aktuális - összesen 12 - miniszterelnököt a Buckingham-palotában. A brit közéletre nem jellemző módon ezek az audienciák magánkihallgatások voltak. Mindkét fél ígéretet tett, hogy ami elhangzik, bizalmas. Még házastársaiknak sem beszélhetnek róla.

A királynői audiencia felrúgja ezt a megállapodást: egy sor fiktív, de meghatározó találkozót mutat be a Downing Street mindenkori lakója és a királynő között. Churchilltől Cameronig vagy szószékként vagy éppen gyóntatószékként értelmezték a királynő otthonát. Ezek a privát meghallgatások II. Erzsébet ifjú anya korától nagymama koráig tartanak. Politikusok jönnek-mennek a parlamenti választásokon nyugvó demokrácia színpadán, Erzsébet azonban állandó. Nyugodtan várja a következő miniszterelnök bemutatkozását.

A premier előadás élő közvetítésben látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

 

lg TheAudience

 

National Theatre, London
The Audience
 
író: Peter Morgan
zeneszerző: Paul Englishby
videó: Ian William Galloway
fény: Rick Fisher
látványtervező: Bob Crowley
hang: Paul Arditti
smink: Ivana Primorac
rendező: Stephen Daldry

szereplők:
Helen Mirren
Bebe Cave
Geoffrey Beevers
Jonathan Coote
Michael Elwyn
Maya Gerber
Elizabeth Young
Ian Houghton
Richard McCabe
Charlotte Moore
David Peart
Nell Williams
Rufus Wright
Haydn Gwynne
Nathaniel Parker
 

2013. június 13., 14. - 19 óra

Uránia Nemzeti Filmszínház

 

süti beállítások módosítása