Szívet melengető munkákat remél Nagy-Kálózy Eszter

Nagy-Kálózy Eszter júliustól a Nemzeti Színházban folytatja a munkát. Többek között erről mesélt a Délmagyarországnak. Lapszemle.

 

A Délmagyarország cikkéből:


Nagy-Kálózy Eszter a Délmagyar interjújában elmondta, bár hivatalosan nem volt társulati tag, az utóbbi időben folyamatosan a Centrál Színházban játszott, ezért úgy érezte, mintha egy társulatban dolgozott volna.


"Nagyon örülök annak, hogy Vidnyánszky Attila megkeresett, és nemsokára együtt dolgozhatok vele. Ő azokra a színházi hagyományokra helyezi a hangsúlyt, amelyeket nagyon kedvelek. Azok a darabok, amelyekben a Nemzeti Színházban részt vehetek majd, a szívemet melengető munkák lesznek, klasszikus színházra készülünk, olyan műhelymunkára, amelyre mindig is vágytam" - mondta Nagy-Kálózy Eszter.

 

nagy kalozy

Fotó: Tuba Zoltán, origo.hu


A Bárka Színházban nemrég bemutatott Anna Karenináról - melyben Dollyt, Anna testvérének feleségét alakítja - a színésznő így mesélt: "Amikor felkért Seress Zoltán színházigazgató a feladatra, rögtön igent mondtam. Bár a rendező, Vlad Trockij dolgozott már Magyarországon, nekem korábban még nem volt hozzá szerencsém. Kíváncsi voltam, milyen lehet a közös munka. Szeretem azt a fajta orosz-szláv színházat, amelyet ő képvisel, és arra gondoltam, hogy mindenképpen jó "kurzus" lesz számomra. Dolly férje léhűtő alak, megcsalja őt, ezért sokat szenved az életben. De megpróbál ezzel a küzdelemmel együtt élni, és az a legfőbb célja, hogy összetartsa a családot" - részletezte Nagy-Kálózy Eszter.

 

A színésznő szerint Csehov egyre inkább kuriózumnak számít a hazai színpadokon, már nem játsszák olyan gyakran, mint a 60-as, 70-es, 80-as években. "Egy könnyedebb hangvételű darab jobban tud érvényesülni a piacon is. Érthető, hogy egy egész napi hajtás után komoly, derekas szövegeket nehéz befogadni. Ebben nincs is semmi kivetnivaló, én is szeretek nevetni. Nekem viszont Anna Karenina is szórakozás, kikapcsolódás, olyan élmény, ami katartikus tud lenni, átmossa az embert" - hangsúlyozta  Nagy-Kálózy Eszter.

 

A teljes interjú a Délmagyarországban olvasható.

 

süti beállítások módosítása