Indul a Színházi Szemle a Városmajorban

A Black Comedy június 15-i nyitóelőadásával elindul a Színházi Szemle a Városmajori Szabadtéri Színpadon. 7 vidéki színház 8 szórakoztató előadása látható a programban, válogatás az elmúlt évad friss bemutatóiból.

liliomfi szajko tibor2

 

A Szemle vendége lesz a nyíregyházi, a kaposvári, a kecskeméti, a beregszászi, a szombathelyi és a fehérvári színház egy-egy előadással, Veszprémből két előadás érkezik. Az előadások rendezői: Guelmino Sándor, Jordán Tamás, Lendvai Zoltán, Rusznyák Gábor, Szőcs Artur, Valló Péter és Vidnyánszky Attila.


black comedy homonyik csillaBlack Comedy (fotó: Homonyik Csilla)


Néhány cím a kínálatból: Játék a kastélyban, Cigánytábor az égbe megy, A Tündérlaki lányok, Chioggiai csetepaté, Liliomfi, olyan színészek előadásában, mint Eperjes Károly, Kéri Kitty, Puskás Tivadar, Nyári Oszkár, Trokán Anna, Trokán Nóra, Gyuricza István, Csapó Virág, Kálmánchelyi Zoltán, Trokán Péter, Rácz József, Sághy Tamás, Oberfrank Pál, Tóth Ildikó, Egyed Attila, Hirtling István, Egri Márta.

 

tunderlaki gozsda zoard


Az előadásokat szakmai zsűri kíséri, melynek tagjai: Nagyné Varga Melinda, Budapest Főváros Kulturális Főosztályának vezetője, Pécsi Júlia producer, a KÉK Művészügynökség ügyvezetője, Karsai György színháztörténész, kritikus, egyetemi tanár, Nagyszentpéteri Miklós, az Operaház magántáncosa valamint Ács Viktória néző. A zsűri a Szemle végén a legjobb előadás, a legjobb férfi és a legjobb női szereplő kategóriájában oszt ki díjat. A közönség a www.szabadter.hu oldalon szavazhat a legjobb előadásra a szemle ideje alatt, a részletes program is ott található.

 

Forrás: Szabad Tér Színház

 

süti beállítások módosítása