Operettkoktél és Táncdalfesztivál Székesfehérváron


Zenés Nyári Esték várják a közönséget Székesfehérváron, a Vörösmarty Színház Pelikán Udvarában, júliusban. Az operett és a táncdalfesztiválok világa is megelevenedik két-két estén át. A szervezők sztárvendégeket is hívtak, így nem csak a Vörösmarty Színház művészeivel találkozhat a közönség.

Bor, mámor, szerelem

 

A Bor, mámor, szerelem címmel kis esti operettkoktél várja a közönséget július 11-én és 12-én, a Pelikán Udvarban. A szervezők felejthetetlen nyári estét ígénekr, és bepillantást egy kis fogadó életébe, ahol senki sem az, akinek látszik. "Ebben a bizonyos fogadóban a kiszolgálás csapnivaló ugyan, de a hangulat annál vérpezsdítőbb, és természetesen van bor, mámor és szerelem is. Vajon hogyan alakul a zeneszerző és a primadonna szerelme? Felbolygathatja-e a gazdag földbirtokosnő az eltitkolt házasok életét, és hogy a főszakács el tud-e készíteni egy rántottát? Na, és főleg ki az a Kőváry?! Mindenre fény derül, a Ma önről álmodtam megint, a Szép város Kolozsvár, A jányok, a jányok, a Te rongyos élet és még számos ismert operett sláger mellett" - áll a szervezők ajánlójában.

A színészek, Mahó Andrea, Váradi Eszter Sára, Závodszky Noémi, Buch Tibor, Keller János, Juhász Illés és Tűzkő Sándor pedig rendhagyó módon nem csak a színpadon komédiáznak majd, hanem a közönség soraiban is. „Egyetlen célunk van: arcátlanul szórakoztatni. A bohókás, fordulatos történetet sok tánccal, dallal és élő zenével fűszerezzük” – mondta a produkcióról Váradi Eszter Sára.

 

zenés nyári esték1vag

 

Táncdalfesztivál címmel rendeznek estet

 

A Csak egy tánc volt… avagy volt egyszer egy Táncdalfesztivál elnevezésű este egy felejthetetlen, slágerekkel és ma sztároknak mondott előadókkal fémjelzett korszakba repíti vissza a nézőket, amikor egy ország ült a képernyők előtt, hogy végigizgulja a Stúdió 11-ből közvetített zenés műsort. Ebben az időszakban tűnt fel egy karizmatikus fiatal énekes, aki egy szempillantás alatt tört be az akkori könnyűzenei életbe és a női szívekbe – ő volt Szécsi Pál. A Csak egy tánc volt című koncert-előadás, amely egy rendhagyó próbálkozás a Vörösmarty Színház részéről, az ő legendás személyiségét és a táncdalfesztiválok világát idézi meg: mesél sikerekről, szerelemről, pályatársakról. Az est házigazdái, akik visszarepítik a nézőket a 60-as, 70-es évek világába Váradi Eszter Sára és Keller János lesznek. "A Két összeillő ember című zenés  darbunkat most már két évad óta játsszuk, és a jövő évadban is műsoron lesz, ebből az előadásból jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nagyzenekarral is megszólaltatnák a darabban elhangzó dalokat, amelyeket a mostani produkcióban kiegészítünk még több táncfesztiválos dallal" - árulta el Keller János.

zenés nyári esték2vag

 

Kóos János és Koós Réka érkezik

 

Ezen az estén is lesz sztárvendég, Koós János, aki szintén a korszak egyik legkedveltebb énekese volt és akit kivételes hangja és karizmatikus személyisége máig megtartott a közönség kedvencének. Koós János azonban nem egyedül érkezik Székesfehérvárra, lánya, Koós Réka is elkíséri, apa és lánya együtt állnak színpadra.

A különleges estén többek közt olyan dalok csendülnek fel, mint a Karolina, Hol jár az eszem vagy a Kislány a zongoránál. A dalokat a 12 fős Fesztivál Zenekar szólaltatja meg Ruff Tamás vezényletével.

A Csak egy tánc volt… avagy volt egyszer egy Táncdalfesztivál című előadás július 16-án és 17-én lesz a Pelikán Udvarban.

Eső esetén mindkét előadást a Vörösmarty Színházban látható.

 

Forrás: Vörösmartyszínház.hu,Önkormányzat.Székesfehérvár.hu

süti beállítások módosítása