Bozsik Yvette a Chicago-ra készül - Évadzáró a Centrál Színházban

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Centrál Színház. Puskás Tamás igazgató ismertette az új és a távozó tagok névsorát, valamint a következő évad bemutatóit.


A direktor a társulati ülésen kiemelte, hogy a színház látogatottsága meghaladta idén a 100 ezer nézőt, és a teátrum gazdasági értelemben is erős lábakon áll. „Ez a nagyon erős teljesítmény azonban főleg arra elég, hogy az érezhető recessziós közeget, és a fenntartó főváros egyre csökkenő támogatását ellensúlyozni tudjuk” - fogalmazott az igazgató.


Puskás Tamás szerint a Centrál Színház jól teljesít abban is, hogy a fővárosban a megszűnt, vagy nézettségüket vesztett teátrumok nézőinek alternatívát tud nyújtani.

Az igazgató bejelentette, hogy távozik a színháztól Béli Ádám és Földes Eszter, ugyanakkor új tagokkal is bővül a társulat: Botos Éva mellett egy év távollét után visszaszerződik a színházhoz Schmied Zoltán, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetemen frissen végzett Szilágyi Csenge is a Centrál Színház társulati tagja lesz jövőre. A fiatal színésznő az idei évadban már bemutatkozott a színház Black Comedy című előadásában, ahol Kovács Patrícia szerepét vette át.

Puskás Tamás az évad nagy sikereként értékelte, hogy a januárban bemutatott Illatszertár című előadás bekerült azon előadások sorába, amelyeket fél év alatt több mint 30 alkalommal műsorra tűzhetett a színház. Hasonló sikert eddig az Illatszertáron kívül három előadásnak sikerült elérnie a Centrál Színház történetében: a Central Park West, a Pletykafészek és a Cabaret című produkcióknak.

puskas - central

Puskás Tamás igazgató (Fotó: Kollányi Péter, MTI)

 

A jövő évi bemutatókra kitérve az igazgató elmondta, hogy három nagyszínpadi és egy kisszínpadi premierrel készülnek a 2013/14-es évadra.

Október 11-én Michael Frayn Még egyszer hátulról című darabját mutatja be a színház Puskás Tamás rendezésében, amelyet szilveszteri bemutatóként a Chicago követ Bozsik Yvette rendezésében. A koreográfus-rendező nem először dolgozik a Centrál Színházban: a színikritikusok által 2010-ben a legjobb zenés-szórakoztató előadás díjával kitüntetett Cabaret című produkciót állította színpadra a teátrumban.

Tavaszi bemutatóként Mark Haddon A kutya különös esete az éjszakában című darabját mutatja be a színház Puskás Tamás rendezésében. Az igazgató hozzátette, a színház fontosnak tartja, hogy hathatós segítséget nyújtson a magyar dráma ügyének, ezért az Angéla evangéliuma avagy a réterdősi patkányfogó író-rendezője, Kiss Márton szerződést kapott egy új darab megírására. Ezen kívül felkérte Nádasdy Ádám műfordítót, hogy Shakespeare Szeget szeggel című darabját fordítsa újra, amelynek előbemutatóját a következő évi Keszthelyi Nyári Játékokra tervezi a teátrum. 

Bár a a Centrál Színház a 2012/13-as évadát ezzel a társulati üléssel lezárta, az idén XIV. alkalommal megrendezett Keszthelyi Nyári Játékokon még lehet látni a teátrum előadásait: a július 25. és augusztus 18. között zajló programsorozaton, a keszthelyi Festetics kastély kertjében a július 25-én látható Hét boszorka nyitó koncertelőadás mellett 13 alkalommal láthatja az Illatszertár című produkciót a balatoni közönség.

 

Forrás: Centrál Színház

 

süti beállítások módosítása