A Katonával is együttműködik a Bábszínház - 100 ezer nézőt fogadtak

Évadzáró társulati ülést tartott a Budapest Bábszínház. Az eseményen Meczner János igazgató ismertette a jövő szezon műsorát és elismeréseket is átadtak.


A repertoárt az elmúlt évadban is a minőségi irodalmi alapanyag jellemezte. A klasszikus történeteket kortárs magyar szerzők írták színpadra, a darabokat friss szemlélettel vitte színre a legifjabb bábrendező nemzedék - idézte Meczner János igazgatót a színház közleménye.


Az értékelés szerint a Budapest Bábszínházban nem csökkent az óvodás és kisiskolás nézőknek szánt előadások száma, ugyanakkor erősödött az ifjúsági repertoár. Az igazgató úgy fogalmazott, hogy a színház alapfeladata a gyermek- és ifjúsági korosztály színházra nevelése, a bábműfaj hagyományainak megtartása, emellett új utak keresésére, a kísérletezésre is hangsúlyt fektetnek. Az elmúlt évadban hat bemutatót tartottak: a Lúdas Matyi, a Pettson és Findusz, a Semmi, a Kivi, a Fehérlófia, és A kis Mukk című előadást tűzték műsorra.

 

semmi edv 1341

Fotó: budapest-babszinhaz.hu


A színház két játszóhelyén 414 előadást láthatott 104 ezer 343 néző, a FÜGE Produkcióval közösen készített Kivit osztálytermi körülmények közt is játsszák. Két kiállítást rendeztek, folytatódott az előadásokhoz kapcsolódó beavató színházi program. A színház több hazai és külföldi fesztiválmeghívásnak tett eleget az elmúlt évadban, júniusban két nemzetközi fesztiválon szerepel a társulat: Pozsonyban a Lúdas Matyit most vasárnap láthatja a közönség, Ljubljanában június 29-én játsszák A Hétfejű Tündért.


Az évadzáró társulati ülésen két díjat adtak át. A társulat szavazatai alapján a művészi teljesítményért járó Havas-B. Kiss-díjat Tatai Zsolt színész, a Kovács József-díjat Pálfy Márton asztalos csoportvezető kapta.


A 2013/2014-es évad augusztusban két új produkció próbáival indul. Marék Veronika Boribon-sorozatából Gimesi Dóra írt darabot. A Boribon és Annipanni rendezője a Budapest Bábszínház színésze, Ellinger Edina, a címszerepet Bercsényi Péter és Mórocz Adrienn alakítja. Az előadás zenei anyagát a Boribon muzsikál című lemez adja, amelynek zenéjét Tallér Zsófia jegyzi, előadójuk Mórocz Adrienn.


A Katona József Színházzal koprodukcióban készül Az iglic: Caryl Churchill darabját Tengely Gábor viszi színre a két társulat színészeivel. Az évad további bemutatói között van a Trisztán és Izolda Csizmadia Tibor rendezésében, és az óvodásoknak szóló Unokák a polcon, amelyet Schneider Jankó állít színpadra.

 

Forrás: Színház.hu, MTI

 

süti beállítások módosítása