L. Simon: vitázni kell a homoszexualitás színházi tematizálásáról

Vidnyánszky Attilát kifigurázzák a Nemzeti Színház Mephisto előadásában – állította L. Simon László az ATV Egyenes beszéd című műsorában, bár az előadásban nincs ilyen jelenet.

„Buzizásnak a magyar közéletben helye nincs, arról viszont vitázni kell, hogy egy államilag fenntartott színházban mennyire tematizálható a homoszexualitás. (...) Homofób megnyilvánulásoknak, buzizásnak a magyar közéletben nincs helye, ugyanakor nem lehet, hogy az ez elleni tiltakozásunk elterelje a figyelmet arról, hogy vannak olyan kérdések, adott esetben a szexuális hovatartozás művészeti megjelenítése, amelyekről értelmiségi és kritikai vitákat kell folytatni” - mondta L. Simon László az Egyenes Beszédben, aki azt is hozzátette, szerinte az Alföldi rendezte Mephisto kifigurázza a Nemzeti Színház leendő vezetőjét.

 


L. Simon László arról is beszélt, a parlamentben elharapódzó homofób és rasszista kijelentések nemcsak elutasítandók, de az érdemi munkától is elveszik az időt. A kérdésre, mennyiben különböznek a jobbikos képviselők melegekre tett kijelentései, Kerényi Imre, vagy Kósa Lajos kiejelentéseitől, L. Simon úgy fogalmazott: Kerényi nem országgyűlési képviselő, hanem a miniszterelnök megbízott, ha megrendül benne Orbán Viktor bizalma, akkor ő megteszi a szükséges lépéseket.

süti beállítások módosítása