Egerben 8 millió jut a nyári rendezvényekre

A jobb hatékonyság érdekében idén koncentráltan használja fel Eger a nyári fesztiválok, rendezvények népszerűsítésére szánt forrásokat, összesen mintegy 8 millió forintot – közölte a város polgármestere.


Habis László kedden az MTI-nek elmondta, hogy idén nyáron is rendkívül gazdag programokkal várja a helybélieket és a városba látogatókat Eger. Most azonban az eddig elszigetelt marketingakciókat koncentráltan építik fel, és a külön-külön felhasznált forrásokat is összpontosítják.


Az idei egri nyár "hivatalos idegenvezetője" két egri kötődésű művész, Fesztbaum Béla színész és Herczeg Flóra énekesnő lesz, velük közösen hirdetik meg a Költözz Egerbe! akciót. Ennek keretében kiválasztanak egy fiatal párt, akik – július 20. és augusztus 20. között - egy hónapot tölthetnek el Egerben. A fiatalok a város vendégeként gyűjtött élményeket, tapasztalatokat különböző fórumokon megosztják az országgal, ezzel is népszerűsítve Egert - tette hozzá a polgármester.

 

Habis Laszlo

Habis László


A rendezvények sorából kiemelte a 150 éve született Gárdonyi Gézához kötődő programokat, így például a június 28. és 30. között zajló Kaláka fesztivált, a Gárdonyi kuckó országjáró interaktív kiállítás avatását, az író születésnapi ünnepségét, valamint az augusztusi Gárdonyi Irodalmi Fesztivált. Ehhez kapcsolódóan hirdeti meg a város a Gárdonyi Géza Országos Festőversenyt is: az egri remete születésének 150. évfordulója tiszteletére közös festésre várják a kortárs alkotókat.


Lesz Strandfesztivál augusztusban, megnyílik a megújult Egri Termálfürdő, ostrommal, ágyúdörgéssel várja a látogatókat a várban a Történelmi Vigasság augusztus 15. és 20. között, míg a Szüreti felvonulás és Bormustra augusztus végén a borvidékről ad átfogó képet – sorolta a polgármester.


Július 6-án ismét megtartják a Casting-ot, az Egri csillagok szereplőválogatását. A tavalyi siker után Dobó, Bornemissza és Jumurdzsák "megmarad”, ezúttal Sárközi, a felnőtt Cecey Éva, valamint két híres vitéz, Mekcsey és Zoltay, továbbá a gyermek Vicuska és Gergő karakterére keresnek szereplőket. Így idén újra megelevenedik Gárdonyi halhatatlan regénye: július második felétől a nyár végéig színes életképekkel találkozhatnak a járókelők Eger belvárosában – mondta el a városvezető.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása