Hamlet-bemutatóval zár a Tamási Áron Színház

Eseménydús időszaknak néz elébe a Tamási Áron Színház társulata. 

Szentgyörgyön a június 17-ei Valami csajokkal véget ért az évad, de a következő időszakban Kisvárdára, majd Gyulára utazik a társulat, ahol egy új produkció bemutatójára is sor kerül július 5-én: a Gyulai Várszínházzal együttműködésben Shakespeare Hamletjét viszi színre a sepsiszentgyörgyi társulat Bocsárdi László rendezésében.


Idén huszonötödik alkalommal kerül megrendezésre a kisvárdai színházi fesztivál. Spiró György Az imposztor című darabját a jubiláló fesztivál nyitóelőadásaként játssza a Tamási Áron Színház társulata, június 21-én, 17 órától. Az előadást Keresztes Attila, a marosvásárhelyi színház Tompa Miklós Társulatának művészeti igazgatója rendezte, az előadás főszerepét pedig, ugyancsak meghívottként, Biró József Jászai Mari-díjas színművész alakítja.

Imposztor3

Az imposztor (fotó: Barabás Zsolt)


Idén ötvenedik évadát tartja a Gyulai Várszínház, melynek keretében június 24-én a Bocsárdi László által rendezett Bánk bánt játssza a sepsiszentgyörgyi társulat. A produkció a Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiváljának fődíjas előadása volt, rendezéséért pedig Bocsárdi László elnyerte a Nagyváradon tartott 6. Interetnikai Színházi Fesztivál legjobb rendezőjének járó díjat. Az előadásban játszott szerepéért Mátray László és Pálffy Tibor Kisvárdán, Szakács László pedig Nagyváradon kapott alakításdíjat.

Az idén kilencedik alkalommal szervezett Gyulai Nemzetközi Shakespeare Fesztivál keretében július 5-én kerül bemutatásra Shakespeare Hamlet című tragédiája a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a Gyulai Várszínház koprodukciójaként. Az előadás színrevitelét Bocsárdi László irányítja, akinek ez a tizedik Shakespeare-rendezése; a 2008-as bukaresti Metropolis Színház-beli munkája után másodszor rendez Hamletet, a 2003-ban színre vitt Titus Andronicus után pedig másodszor rendez Gyulán.

 

süti beállítások módosítása