'Jövőre, veled, itt' a kecskeméti Udvarszínházban

A Liselotte és a május, illetve a Háború hármasban után újra férjével, Hegedűs Zoltánnal alakít egy párt Danyi Judit a Jövőre, veled, itt című darabban. A kecskeméti színésznőt a próbafolyamat elején kérdezte szerepéről Bera Linda.

Július 19-e és augusztus 10-e között ismét a színjátszásé lesz a főszerep a kecskeméti Városháza díszudvarán, ekkor rendezi meg a kecskeméti Katona József Színház ugyanis a közkedvelt Udvarszínház programsorozatot, mely a Kecskeméti Nyári Fesztivál részeként valósul meg. A hangulatos szabadtéri estéken négy darab közül választhatnak az érdeklődők, köztük szerepel majd a Jövőre, veled, itt.


- Ez egy nagyon szép és emberi történet. Ha nevesíteni kellene Doris és George kapcsolatát, akkor ők tulajdonképpen szeretők. Hiszen mind a ketten házasságban élnek, és találkozásuk után sem lépnek ki a régi kötelékből. Megismerkedésükkor egyezséget kötnek, hogy minden évben ugyanakkor, ugyanabban a szállodai szobában fognak találkozni. Egyikük sem hiszi, hogy a másik eleget tesz majd az ígéretének, mégis mindketten betartják a fogadalmat, és minden évben újra találkoznak. Innen ered a darab címe: Jövőre, veled, itt. Annak ellenére, hogy szinte idegenek, mindent meg tudnak beszélni. Megosztják egymással azokat az örömöket és azt a bánatot, amit a saját családjukban éltek meg, és valódi támaszt nyújtanak egymásnak. Ettől lesz különleges a köztük lévő kapcsolat. Boldog és fájdalmas pillanatoknak is tanúi lehetünk, de mint minden vígjátéknak, a vége ennek is jó…

 

danyi judit

Danyi Judit


- Ha jól emlékszem a filmes változatra, még egy szülést is közösen élnek át…
- Nekem ez a kedvenc jelenetem a darabban, az első felvonás végén. A történet szerint George-nak és Dorisnak is van már három-három gyermeke. Abban az esztendőben éppen akkor találkoznak, amikor Doris a negyedik gyermekével várandós. Bár hátra lenne még egy hónap, a felindultságtól és az izgalomtól, hogy újra látják egymást, megindul a szülés, amit George-nak kell levezetnie a szállodai szobában. Nagyon vicces jelenet!


- Dorisról mit tudunk meg az előadás alatt?
- Nagyon sokszínű ez a szerep. Dorist egyszerű családanyaként ismerjük meg, aki korán szült, és fiatalsága nagy részét azzal töltötte, hogy a családjának élt. Azután sok minden történik vele, s a darab vége felé már egy nagyon sikeres üzletasszonyként látjuk, akit még képviselőnek is felkérnek. Tulajdonképpen a szemünk előtt érik felnőtt, önálló nővé.


- Ismét pároddal, Hegedűs Zoltánnal játszol. Mennyire vonja be a szerelmespár megformálásába egy színészpár a saját tapasztalatait?
- A magánéletünk emlékeit soha nem vontuk be azokba az előadásokba, amelyekben szerelmespárt alakítottunk, véleményem szerint ez nem is lenne helyénvaló. Csak annyiban, hogy mint minden színész, mi is átéljük a szituációt és saját élményeinkből építjük fel a szerepünket.

 

Forrás: kecskemetikatona.hu

 

süti beállítások módosítása