Kitüntetés és búcsú - Évadzáró a Bartók Kamaraszínházban

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Bartók Kamaraszínház a Zsöllyetulajdonosok és a színház Évadzáró ünnepségét, amelyen Teátrista Gyűrű kitüntetést és Varázsdoboz díjat adtak át a kiemelkedő alkotómunkát nyújtó művészeknek.

 

A Bartók Kamaraszínház beszámolója:


A színház vezetése és a Dunaújváros Színházáért Alapítvány az idei évad végén Teátrista Gyűrű kitüntetést adományozott a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház alapító tagjainak: Móri Csaba, Suplicz Mihály valamint Thiard- Laforest Csaba táncművésznek. 

 

Teátrista gyűrűt kapott Thiard-Laforest Csaba Suplicz Mihály Móri Csaba

(Fotók: Tőkés Nikoletta)


Mindhárman jelen voltak a táncszínház tizennégy évvel ezelőtti megszületésénél, számtalan táncszínházi produkcióban, a prózai tagozattal való közös előadásokban nyújtottak maradandó alakítást. Az ünnepség keretén belül a teátrum vezetősége elköszönt a tánctagozat művészeitől, hiszen a következő évadtól Vári Bertalan, a táncszínház művészeti vezetőjének döntése értelmében új táncosok szerződnek Dunaújvárosba. 

 

Kiss Attila veszi át a Varázsdoboz-díjat Dr. Borsós Beáta igazgatóasszonytól


A Varázsdoboz szakmai díjat a hagyományokhoz híven, idén is titkos szavazással döntötték el a társulat tagjai: a díjra Kiss Attilát tartották érdemesnek, aki mintegy másfél évtizede alkotója a színháznak. Az elmúlt évadban kiemelkedő alakítást nyújtott Schultz úr szerepében a nagysikerű Kabaré című előadásban, valamint a Pimpáré és Vakvarjúcska című mesejátékban Pitypang királyként összetett, karakteres figurát jelenített meg. A teátrum „lelkeként” is számon tartott színművész sokoldalúságát mutatja, hogy Robert Thomas Szegény Dániel! című bűnügyi komédiáját Kiss Attila rendezésében láthatják a nézők először július 5-én.

A teátrum idén nyáron ismét szabadtéri programokat szervez. A Petőfi Művészeti Liget bő egy hónapig várja az érdeklődőket változatos koncertekkel, könnyed színházi és táncszínházi előadásokkal, verses irodalmi estekkel. 


süti beállítások módosítása