A veszprémi Csókos asszony Szarvason

A Szarvasi Vízi Színházban ma este a Veszprémi Petőfi Színház vendégjátékát láthatja a közönség. A Csókos asszony című Zerkovitz operettet Oberfrank Pál állítja színpadra.

Szarvason a Csókos asszony:

A Veszprémi Petőfi Színház Zerkovitz Béla és Szilágyi László népszerű operettjét, a Csókos asszonyt mutatja be Szarvason, június 24-én hétfőn.  A Csókos asszony, amely Zerkovitz Béla, az egykori szegedi építészmérnök egyik legismertebb műve, örökzöld slágereivel garantálja a jó hangulatot. Ki ne ismerné a "Mi muzsikus lelkek , Most amikor minden virág nyílik..., Van a Bajza utca sarkán, Éjjel az omnibusz tetején" című dalokat, amelyek garanciát jelentenek arra, hogy a kedvelt melódiák, a szerelem és a humor szárnyán elrepítik a közönséget az operettek habkönnyű világába. Az előadásban Pünkösdy Katót Halas Adelaida, Dorozsmai Pistát Szeles József formálja meg. Tarpataky báró szerepében Hirtling István látható. A darabot Oberfrank Pál, a veszprémi színház igazgatója rendezte, vezényel: Oberfrank Péter.

 

Csokos Asszony szarvas

 

 

Oberfrank Pál a Csókos Asszonyról:

„A darab vágyakozást fejez ki valami jobb és szebb után, ami nem nagyon adatott meg annak a nemzedéknek azokban a viszontagságos, nehéz években, amikor a darab játszódik. Amikor elkezdem foglalkozni ezzel a zenés művel, először a nagyszüleimre gondoltam, ők a régi Budapestet jelentik számomra. Azt a fajta naiv, kedves világot, amely föltárul a Csókos asszonyban. Ezt az őszinte, vágyakozó, tiszta és egyben megejtő világot szeretném az előadással visszahozni"  

süti beállítások módosítása