Improvizációs színház is vár a tatai fesztiválon

Június 28-30-ig népszerű zenekarokkal, színes kulturális, virág-, sport- és gyerekprogramokkal vár a 20. Víz, Zene, Virág Fesztivál Tatán. A programban az improvizációs színház képviselői is helyet kaptak.


A háromnapos tatai fesztiválon, amely tavaly elnyerte a „kiváló művészeti fesztivál” címet, a koncertek, a vizisportok, a képzőművészet és a virág rendezvények mellet a színház is teret kap. Idén három társulattal ismerkedhetnek meg a Víz, Zene, Virág látogatói. Az improvizációs színház jeles képviselői, a Grund Színház, az ImproVokál és az Import Impró Társulat mutatkoznak be a fesztiválózóknak.

Import Imro Színtársulat

Import Impró Társulat

 

A fellépőkről:

Grund Színház
Történetük Andrew Heflerrel kezdődik. A los angeles-i színész több évtizede foglalkozik improvizációval, 1998 óta Magyarországon teszi mindezt. A Keith Jonstone által vezetett mesterkurzus elvégzése után 2009 februárjában indította el saját improvizációs iskoláját. A sikeres és egyre népszerűbb alkalmak, illetve a nyári tábort követően döntött úgy, hogy megalapítja társulatát 2010-ben.
Tagjai nagyrészt a Play Grund néven ismertté vált nyitott műhelyből kerültek ki. A színészek a legkülönbözőbb területekről érkeztek. A közös kapocs az improvizáció és a játék szeretete. 

ImproVokál
"Fiatalok vagyunk Pécsről. Az improvizáció szárnyán szállingózunk innen-onnan a civil mesterségek ezerarcú világából és egyesülünk a színpadon csapattá. Van közöttünk lóról kandikáló huszárbajusz, mézeskalácsházat, szalonnát sütögető kejfeljancsi, tehénfoltokat kötögető primadonna, erkélyekre csimpaszkodó hősszerelmes s bármi, ami a pillanatnyi hév hullámhátán feldereng. A Társulat 2007 óta van jelen Pécs kulturális palettáján, mint a spontán, improvizatív humor ügyeletes képviselője. Maroknyi haderőnk összetétele folyton változó, duzzad apad, öregszik, fiatalodik, de él!" - mutatkozik be a társulat.

Import Impró Társulat
Az Import Impró társulata 2008-ban alakult. Az ötletet egy német improvizációs előadás és egy spanyol bohóctérning adta. Túl vannak a 150. előadásukon, 2 fesztiválon, s bejárták az országot Miskolctól Pécsig. Külön figyelmet fordítanak a nyitott műhelymunkára és a folyamatos önképzésre (rendszeres tréningek).


süti beállítások módosítása