Jubileumi évadra készül a tihanyi Bujtor István Színpad

Bujtor Istvánra, az alapítóra is emlékezik a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpad a szabadtéri játékokon, amelynek repertoárjában idén már gyerekműsorok is szerepelnek.


Bujtor Judit igazgató az MTI-nek elmondta: a szabadtéri színpad fennállásának 10. évfordulóját méltóképpen akarják megünnepelni, ezért a szabadtéri játékok nyitó hétvégén Bujtor Istvánhoz köthető műsorokkal várják a nézőket.


Július 5-én A kaktusz virága című darabot mutatják be Szulák Andrea és Reviczky Gábor főszereplésével, mivel ez a darab volt Bujtor utolsó rendezése. Másnap Frenreisz Károllyal ismét összeáll és koncertet ad a Skorpió, harmadnap pedig egy nagyszabású élő koncerttel emlékeznek a Tihanyi Szabadtéri Játékok kitalálójára, elindítójára, Bujtor Istvánra.

 

Bujtor Istvan

 

A műsorban fellép Kovács Kati, Korda György, Szulák Andrea és Szolnoki Péter (Bon Bon). Kísér a Hungarian Studio Orchestra 30 fős szimfonikus zenekar (vezető: Bujtor Balázs) és a Modern Art Orchestra 18 fős Big band zenekar (vezető Fekete Kovács Kornél).


Hagyomány, hogy a tihanyi szabadtéri színpadon mutatja be egy premier előadását egy budapesti színház: augusztus 9-én a Karinthy Színház adja elő Ron Clark – Sam Bobrick: Én, Te, Őt! című komédiájátk, Verebes István rendezésében, Bajor Imre, Csonka András és Dobó Kata főszereplésével - tájékoztatott Bujtor Judit.


A Tihanyi Szabadtéri Játékok idei programjából kiemelte a Budapest Bár július 26-ai, Átjáróház című koncertjét, amelyet nemzetközi turnéjuk előtt mutatnak be Tihanyban, és amely Liszttől a Rock n' Rollig tartalmaz feldolgozásokat.


Bujtor Judit újdonságként említette, hogy idén már a szabadtéri színpadon is lesznek gyermekelőadások: július 25-től, a Micimackó című zenés játékkal kezdve augusztus 15-ig minden csütörtökön.


A Tihanyi Szabadtéri Játékokon egyebek között számos klasszikus darab, mint például a Hippolyt, az Abigél, az Indul a bakterház, az Anconai szerelmesek, vagy a Mezítláb a parkban is szerepel.


A részletes program a http://szinhaz.blog.hu/media/image/2013-06-30/11885029/tihany.hu weboldalon olvasható.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása