Jövőre saját bemutatókkal várja nézőit a Játékszín

Az etyeki Krajcsi Vendégfogadóban zárta idei évadját az immár magánszínházként működő Játékszín. A színház művészei, háttérdolgozói együtt ünnepelték az elmúlt időszak sikereit és azt, hogy jövőre négy saját produkciót is bemutat a színház.

jsz evadzaro

Gálvölgyi János, Hernádi Judit

 

A rendhagyó társulati ülést Németh Kristóf nyitotta meg, aki elsőként köszönetet mondott kollégáinak. „Rajtatok múlt, hogy ma büszkén állhatok elétek, mert mindannyian hittetek abban, hogy sikerül közösen feltámasztanunk a Játékszínt. Azzal, hogy októberben újranyitott a színház, közel 100 álláshelyet mentettünk meg. 122 előadást játszottunk telt ház előtt, és közel 35 000 fizető néző tisztelt meg minket bizalmával. Ez azt jelenti, hogy 107 százalékos látogatottságot értünk el. A jövő záloga a siker, a siker záloga pedig a ti odaadásotok” – fogalmazott a Játékszín igazgatója. Németh Kristóf azt is elmondta, az idei eredmények mellett az is örömteli meglepetésként érte az alkotókat, hogy előadásaik eddig csak pozitív kritikákat kaptak.

kristof

Németh Kristóf

 

„Az átmenekített darabok mellett egy önálló bemutatót már tartottunk, tehát elmondhatjuk, hogy túl vagyunk a nehezén, most jön a neheze” – tette hozzá Németh Kristóf, aki arról számolt be, a színház továbbra sem részesül állami és önkormányzati támogatásban, ennek ellenére pénzügyi stabilitást tudtak teremteni. 


A következő évad terveit Bank Tamás produkciós igazgató ismertette. „Műsoron marad AZ UTOLSÓ HŐSSZERELMES, a JUTALOMJÁTÉK, az ACÉLMAGNÓLIÁK, és A HÖLGY FECSEG ÉS NYOMOZ. Folytatódnak a VÁMOS MIKLÓS ESTEK, újra látható lesz a SÜSÜ, A SÁRKÁNY KALANDJAI és a 60 PERC ALATT A FÖLD KÖRÜL című produkciójával újra vendégeskedik nálunk a TALAMBA ÜTŐEGYÜTTES. A következő évadban négy prózai bemutatóval, és egy új gyermekelőadással készülünk. Október 18-ától láthatják a nézők Gálvölgyi János rendezésében a HATAN PIZSAMÁBAN című Marc Camoletti vígjátékot. Decemberben érkezik hozzánk Korcsmáros György, aki a NYOLC NŐ című Robert Thomas darabot viszi színre. Februárban pedig újra a Játékszínben rendez Szirtes Tamás, aki Agatha Christie TÍZ KICSI NÉGER című krimijének színrevitelére tér vissza. TUDOM, HOGY TUDOD, HOGY TUDOM munkacímen fut az a produkció, amit egy angol drámaíró, Jimmy Chinn művéből rendez Németh Kristóf. Ennek az előadásnak a premierjét áprilisban tartjuk. A következő évadban a jelenlegi társulathoz további méltán népszerű művészek csatlakoznak: Oroszlán Szonja, Pásztor Erzsi, Andai Györgyi, Pikali Gerda, Tóth Judit, Vándor Éva, Benedek Miklós, Szirtes Balázs, Józsa Imre, Csizmadia Gergely és Tóth Máté személyében” – tájékoztatott Bank Tamás. 

 

tamas

 Bank Tamás


A vezetőség reményei szerint beköltözik a Játékszínbe a Beugró, továbbá egy vidéki, illetve egy határontúli produkció. „Ha minden szándék összeér, akkor pedig a Nemzeti Színházból is befogadhatunk egy előadást”- árulta el Németh Kristóf, aki munkatársainak is meglepetéssel szolgált.

 

erdelyi timeaErdélyi Timea

 

„Régi tervünk valósul meg, mert jó barátunk, a Budapesti Kamaraszínház színészének emlékére létrehoztunk egy elismerést. Ebben az évadban a Kránitz Lajos-díjat Erdélyi Timea kolléganőnk kapja, az Acélmagnóliákban nyújtott kiemelkedő alakításáért” - jelentette be az igazgató.

 

evzaro
A beszédek és a díjátadó után mindenki átadta magát a nyári szünetnek, és bortúrára indult a csapat. Hogy mi is történt ebéd után, arról a https://www.facebook.com/jatekszin oldalon ad majd hírt a színház.

 

süti beállítások módosítása