Gergely László marad a Nemzetiségi Színházi Szövetség elnöke

Ismét Gergely László rendezőt választotta elnöknek budapesti tisztújító közgyűlésén a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség (MNSZSZ).


Az idén hároméves szövetség a Magyarországi Szerb Színház épületében június 27-én tartotta tisztújító közgyűlését. A jelenleg 17 taggal rendelkező szervezet elnökhelyettesi tisztére Vidákovics Szlávent, a Pécsi Horvát Színház igazgatóját választották meg, az elnökség további tagja Onodi Daniela (Vertigo Szlovák Színház), Jónás Judit (Cinka Panna Cigány Színház) és Lásztity Péró lett.

 

logo MNSZSZ

 

A közlemény szerint az MNSZSZ célja az elkezdett tevékenységek folytatása: a szövetség meg kívánja mutatni a magyarországi kisebbségi kultúra szépségét és értékeit, amelyhez keresi a megfelelő budapesti játszóhelyet, ahol befogadó színházi formában helyet kapna minden magyarországi és külhoni kisebbség.


A szövetség 2010-ben azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa a nemzetiségi színjátszás szépségét és összehangoltan léphessen fel a magyarországi nemzetiségi színi társulatok érdekeinek és céljainak megvalósításáért.


Az MNSZSZ kommünikéje kitér arra, hogy az elmúlt évek során két ízben rendezték meg a Nemzetiségi Színházak Találkozóját, és terveik szerint az idei Jelen/Lét fesztivált október 8. és 13. között tartják meg a Magyarországi Szerb Színházban.


A Pécsi Országos Színházi Találkozón idén második alkalommal vett részt a szövetség; az off programban a Malko Teatro és a Vertigo Szlovák Színház mutatkozhatott be.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása